Prati nas

Jean Paul Gaultier oblači Madonnu za Eurosong

Evrovizija

Jean Paul Gaultier oblači Madonnu za Eurosong

Vrhunski francuski modni kreator Jean Paul Gaultier doputovaće u Izrael u maju povodom nadmetanja za pesmu Evrovizije da još jednom obuče Madonnu, koja će nastupiti u finalu, i izraelsku pevačicu Danu International.

Gaultier će doputovati 13. maja, dan pre prvog polufinala, i ostati sve do finala 18. maja, najavljuju izraelski medji. Kreator koji se smatra legendom u svetu visoke mode sarađivao je ranije sa obe izvođačice.

On je 1998. godine za izraelsku pevačicu koja je pobedila te godine na Evrosongu u Velikoj Britaniji kreirao jaknu ukrašenu perjem papagaja.

Za Madonnu on kreira godinama, a posebno se pamti njen kupasti grudnjak na svetskoj turneji 1990. godine.

Dana je posetila prošle nedelje Jean Paulom studio u Parizu da proba dve haljine, jednu za prvo polufinale i drugu za veliko finale. Obe haljine su, kako tvrdi njen menadžer, veličanstvene.

Izraelski mediji navode da šezdesetsedmogodišnji Gaultier već dugo sarađuje s pevačicama koje nastupaju na takmičenju za pesmu Evrovizije, 1991. godine kreirao je za francusku pevačicu Aminu, 2006. za predstavnicu Grčke Anu Vissi, 2012. za Angun iz Francuske, a godinu kasnije za voditeljku nadmetanja iz Švedske Petru Mede i pobednicu te godine Conchitu.

Lane je dizajnirao odeću za francuske predstavnike na Evroviziji, duo Madam Monsieur.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Evrovizija

To Top