Kolege se ovim rečima oprostile od Bate Živojinovića

(foto: Instagram)
(foto: Instagram)

Velimir Bata Živojinović preminuo je u 83. godini u bolnici Sveti Sava. Ova vest je rastužila celu Srbiju, a povodom smrti legende oglasile su se i brojne zvezde kako bi se oprostile od glumca.

Seka Sablić:

(foto: Facebook)

“U šoku sam, ne znam šta da kažem. Svi smo smrtni, a on je bio veliki glumac kojeg ćemo dugo pamtiti. Ostavio je veliki trag, pogodila me je vesto o njegovoj smrti, čovek sa kojim sam radila u najboljim godinama svog života je otišao. Učila sam od njega, bio je veliki. Nadam se da će nove generacije ići njegovim stopama i da će uspeti da postanu glumci kakav je on bio”, rekla je glumica, prenosi Alo.

Radoš Bajić:

(foto: Facebook)

“Otišao je najveći filmski glumac. I baš kao u finalnim sekvencama filmova u kojima je briljirao, čovek koji je obeležio epohu srpskog i jugoslovenskog filma je otišao u večnost. Kao poslednji, u kolini velikana koji su nas u poslednje vreme neumitno napustili. Njegovo mesto će trajno ostati upražnjeno –  jer je on nezamenljiv. Kao mlađi glumac sam učio od njega, sarađivali smo i družili se godinama. Poslednji projekat na kojem smo radili je film Led, moje ćerke Jelene, u kojem je Bata maestralno tumačio ulogu dede Životija –  to je bila veličanstvena kreacija velikog umetnika. I čoveka. Neka mu je večna slava”.

Svetlana Bojković:

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Bio je uvek raspoložen i pre svega veliki profesionalac. Njegovim odlaskom otišla je jedna epoha, njemu nema naslednika, ne vidim ga u perspektivi. Snimao je sa lakoćom i uvek je bio perfektan. Mnoge riskantne scene, gde bi glumci tražili kaskadere, Bata je snimao sam. Nikada nije dozvoljavao da neko drugi radi njegov posao. I sve je radio bez mane. Rizikovao je život i uvek je bio profesionalac”.

Branislav Lečić

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Ova godina je veoma čudna, neka od najvećih glumačkih imena su nas napustila. Ime Bate Živojinovića je vezano za film i istoriju, ali 100 godina neće biti čoveka koji je uticao i koji je učinio za naše živote i za kinematografiju koliko je to Bata. On je jedna vanserejska pojava, priča o njegovom životu je priča o našoj državi i kinematografiji. Voleo bih kada bi domaći film bio sačuvan i negovan sa onolikom ljubavlju sa kojim je to Bata radio i sa kojom ga je negovao”.

Goran Kičić:

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Bata je bio prava i istinska legenda. Imao sam tu čast i zadovoljstvo da radim sa njim, da se zezam sa njim, da učim od njega i pratim kako radi. To je veliki gubitak za našu kinematografiju, ali s druge strane, on je toliko toga ostavio iza sebe, da će to biti za generacije i generacije primer, da gledaju i uče, kao i da vide kakvog smo mi velikog glumca imali”.

Snežana Savić

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Izražavam najdublje saučešće njegovoj supruzi Luli, koju poznajem, poštujem i izuzetno cenim, kao i celoj Batinoj porodici. Veoma mi je žao što je otišao najveći scenski glumac svih vremena, ali on zapravo nikada neće otići, jer je otišao u legendu”

Jelica Sretenović:

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Ne mogu da pričam koliko mi je teško. On je moj komšija, moj Vračarac. Pamtiću ga po njegovom duhu i po velikom talentu, kao i po tome što nije odbijao uloge. Bio je pravi glumac, njegov odlazak je veliki gubitak za sve nas. Sećam se kad smo glumili u filmu Majsorska radionica kod Šotre trebalo je da mu nalupam šamare. Bojala sam se da ga ne udarim jako, a on mi je rekao: ‘Lupaj, samo napred’. Bio je pravi laf. Saučešće njegovoj porodici, njegovoj supruzi Luli, koja je veliki borac. Borila se za njega kao lav da ga održi u životu što duže”.

Andrija Milošević

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

“Otišao je simbol jedne zemlje, jednog neba, jedne kulture, civilizacije, jedne sjajne prošlosti. Otišla je najveća zvezda jedne naše bajke. Počivaj u miru.”

Najnoviju štampu u digitalnom obliku čitajte na Novinarnica.net

Povezane vesti