Manekenka se bacila sa zgrade jer je bila učlanjena u sektu!

ABC
ABC

Konačno je svetskoj javnosti otkriven razlog zbog kog je jedna od najperspektivnijih ruskih manekenki Ruslana Korshunova 2008. godine izvršila samoubistvo, a u pitanju je sekta čiji je clan postala u kratkom periodu pre smrti.

Ruslana Korshunova je delovala kao neko ko ima sve. Zbog svoje lepote i nesvakidašnjih plavih očiju bila je angažovana za revije brojnih svetskih dizajnera, a do 20. godine je već iza sebe imala fotografisanje za Vogue i kampanju za parfem Nine Ricci. A onda kada je život tek bio pred njom skočila sa 9. sprata jedne njujorške zgrade.

Iako su svi svetski mediji brujali o ovom tragičnom slučaju, samo je novinar Peter Pomerantsev otišao toliko daleko kako bi utvrdio zbog čega bi sebi oduzela život mlada i lepa devojka koju su milijarderi obasipali zlatom i provodili vreme sa njom na svojim privatnim ostrvima.

Sve je počelo kada je jedan ruski tajkun raskinuo veridbu sa njom nakon čega je pala u duboku depresiju. Tada je postala žrtva sekte Ruža sveta i u veoma kratkom vremenskom periodu je postala suicidna. Neko vreme ju je držala misao da treba da pomaže porodici kojoj je stalno slala novac u rodni Kazahstan.

Ruski novinar je bio toliko predan svom poslu da je postao član te sekte kako bi iz prve ruke imao informacije koje bi mu pomogle da shvati poslednje dane Ruslane Korshunove. Nije prošlo dugo vremena pre nego što je shvatio da se učenje te sekte zasniva na principu “Ako ne možeš da se promeniš – prekrati sebi muke”.

U knjizi koja se bavi nastradalom manekenkom i ovom ruskom sektom, Peter Pomerantsev otkriva kako Ruža sveta polako ubacuje svoje članove u mehanizam u kom ih omalovažavaju, ponižavaju i teraju da se pokaju za većinu stvari iz svog života. Jedna od članica tog kulta mu je čak priznala da je sama kriva što je postala žrtva silovatelja!

Pomerantsev zaključuje da je je Ruslana bila tipična, laka meta jer je bila isuviše uspešna, te je tako bilo lakše pronaći više razloga kojih treba da se pokaje.

 

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI

JOŠ SLIČNIH VESTI