Maraševu jaknu kupio biznismen za 8.500 €

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

„Jakna je prodata za 8.500 evra, a u pitanju je kupac iz Srbije koji se bavi privatnim biznisom“, rekao je za Nova.rs reditelj „Južnog vetra“, Miloš Avramović, koji je pokrenuo humanitarnu akciju za lečenje Anđele Dimitrijević.

Jakna popularnog Petra Maraša iz filma “Južni vetar”, kojeg igra Miloš Biković, prodata je na licitaciji za 8.500 evra, a kupac je jedan biznismen iz Srbije koji je insistirao na anonimnosti.

Naime, reditelj filma Miloš Avramović organizovao je humanitarnu akciju za pomoć oboleloj devojčici Anđeli Dimitrijević, pa je na zvaničnom Instagram profilu “Južni vetar” objavio licitaciju odevnog komada s početnom cenom od 300 evra.

Novak Đoković prvi se ponudio da kupi jaknu za 2.000 evra s obrazloženjem da bi njemu bolje stajala nego Bikoviću, da bi se zatim akciji priključili fudbaler Luka Jović i manekenka Sofija Milošević, čija ponuda je bila za 500 evra veća.

https://www.instagram.com/p/CKB42owjTCq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Avramović u razgovoru za Nova.rs otkriva da je u poslednjoj u nizu humanitarnoj akciji sakupljeno više novca od cene za koju je prodata jakna.

“Jakna je prodata za 8.500 evra, ali ne mogu da kažem kome jer je dogovor sa kupcem da ostane anoniman. U pitanju je kupac iz Srbije koji se bavi privatnim biznisom. Zanimljivo je to da je na kraju, odnosno na samom fotofinišu nadmetalo njih četvoro – petoro, a od toga je jedan gospodin iz Rusije, gospođa rukog porekla koja živi u Americi i još dva čoveka iz Srbije koji se takođe bave biznisom”, priča Avramović, te dodaje da je jedan od potencijalnih kupaca nakon završene aukcije za lečenje Anđele Dimitrijević uplatio dodatnih 10.000 evra.

“Jedan od njih je po završetku aukcije uplatio 10.000 evra, nevezano za jaknu, i poslao mi je priznanicu. Bitno je da se zahvalim Novaku Đokoviću, Luki Joviću, Sofiji Milošević i drugima koji su se uključili u akciju. Sigurno bi svi oni bili mnogo aktivniji da su bile drugačije okolnosti, jer je Luka otišao u Frankfurt, a Nole u Australiju. Ne sumnjam da će naći način da uskoro pomognu i učestvuju dalje”, rekao je Miloš i dodao da je ponosan na sve humane ljude koji su učestvovali u licitaciji i najavio predstojeće planove po tom pitanju.

“Zaista sam ponosan na ljude koji su spremni da urade i pokažu humane gestove. Nadam se da smo sakupili dovoljno novca da Anđela bude malo bliže pobedi. Mi ćemo nastaviti sa sličnim akcijama, a cilj nam je da krajem godine organizujemo veliko donatorsko veče gde bismo obezbedili neka značajnija sredstva koja za mališane bukvalno znače život”, rekao je reditelj “Južnog vetra” za Nova.rs.

Inače, Anđeli Dimitrijević je sa tri godine dijagnostikovana spinalna mišićna atrofija, tip 2. Otežano, ali samostalno je koračala do pre tri godine. S obzirom na to da je u pitanju progresivna bolest, Anđela je od 2014. godine u invalidskim kolicima.

Uprkos poteškoćama sa kojima se svakodnevno nosi, devojčica živi dan po dan, slika, piše pesme, recituje, veseli se i najmanjim koracima napred i nada se najboljem. Kako bi se njena progesivna bolest zaustavila, neophodna su joj sredstva za lečenje u inostranstvu. Pomozimo Anđeli! Upišimo 347 i pošaljimo SMS na 3030.

POSLEDNJE VESTI