Milan Stanković treći na Evroviziji? Prvi prema mišljenju novinara?

Ako je verovati Google-u, Milan Stanković će osvojiti treće mesto na ovogodišnjoj Evroviziji, čije se finalno veče održava večeras u Oslu.

Pošto Evrovizija ima specifičan način glasanja, Google se potrudio da svoj servis Predictor u potpunosti prilagodi takmičenju. Tako svaka zemlja učesnica ovogodišnje Evrovizije dodeljuje od 1 do 12 poena izvođačima, pretraga se svakodnevno ažurira i zemlje ne mogu glasati za sebe, baš kao i na Evroviziji.

Google najveće šanse daje Leni, predstavnici Nemačke koja ima 345 poena na rang listi, za njom je Grk Giorgos Alkaios sa 176 i naš predstavnik Milan Stanković sa 154 poena. Predictor predviđa da će Stanković do finalne večeri imati još više glasova.

Ko je upravu Google ili kladionice, sazanaćemo večeras. Ako pobedi Lena, ubuduće ćemo verovati isključivo Googlu, a ukoliko pobedi Safura, onda ćemo verovati samo kladionicama. :)

Lena – Satellite

Safura – Drip Drop

UPDATE: Kako izveštava portal Opera 17, prema glasovima novinara akreditovanih na ovom takmičenju u Oslu Milan je na ubedljivom prvom mestu, dok za njim idu Nemačka i Grčka.

“Svake godine, dan pred finale fanovi Eurosonga i akreditovani novinari iz zemalja koje učestvuju imaju pravo da u press centru ispune svoju prognozu, odnosno dodele glasove svojim favoritima, a presek glasova se u toku dana pravi na svakih sat vremena” – kaže izvor ovog portala.

A lista ovih glasova od sinoć izgleda upravo ovako… Prognoze novinara prošle godine predvidele su pobedu Norveškoj, a da li će biti tako i ove godine, ostaje da vidimo večeras. Držimo palčeve Milanu da se ovi glasovi preslikaju i na večerašnjem finalu… :)

Povezane vesti

Back to Top