Nebojša Glogovac: Uloge po kojima ćemo ga pamtiti

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Nebojša Glogovac preminuo je nakon kratke bolesti u petak, u 49. godini. Slavni srpski glumac ostaće upamćen, kako po stavovima i trezvenosti, tako i po sjajnim ulogama koje nikoga nisu ostavljale ravnodušnim.

Jednu od prvih uloga Nebojša Glogovac je tumačio u seriji Bolji život, u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića. U seriji Moj rođak sa sela tumačio je lik sveštenika Milutina, a prvi film u kojem se pojavio je Vukovar, jedna priča, gde je igrao lik vojnika Fadila.

Porodično blago

Glumac je postao zapažen seriji Porodično blago, gde je tumačio lik Zlatka Gavrilovića, koji gubi novac koji je njegov otac Gavrilo pozajmio iz službene kase, misleći da se njime posluži pri rešavanju jednog porodičnog problema i vrati ga nakon nekoliko dana.

Ubistvo s predumišljajem

Glumac se ovde našao u ulozi Bogdana Bilogorca, mladog ranjenika iz Moslavine koji 1992. godine s nestrpljenjem očekuje svoje ozdravljenje kako bi se vratio na ratište.

Nebeska udica

Neponovljiva uloga čoveka koji odgaja sina ratne 1999. godine, tokom bombardovanja Jugoslavije. Govor o šampionima ostaće upamćen za sva vremena.

https://www.youtube.com/watch?v=buOV-uguCOQ

Klopka

Glumac ovde tumači ulogu Mladena, građevinskog inženjera zaposlenog u državnoj firmi, u vreme nakon petooktobarskih događaja. Mladenov sin oboleva od retke bolesti, on i supruga nemaju dovoljno novca za izlečenje – 26.000 evra. Prijatelji nemaju dovoljno, banke odbijaju da im daju kredit. U jednom trenutku pojavljuje se misteriozan čovek koji će Mladenu dati vrlo primamljivu, ali opasnu ponudu.

Hadersfild

Glogovac tumači lik Ivana, u mladosti perspektivnog džudiste, koji je prošao kroz seriju psihotičnih epizoda i lečenja u mentalnim institucijama, pre nego što se krstio u pravoslavnoj crkvi.

Ustav Republike Hrvatske

Koliko je čovek, ali i glumac pokazao je ulogom u filmu Ustav Republike Hrvatske, u kome glumi profesora u penziji koji se deklarisao kao homoseksualac i transvestit. Za ovu ulogu proglašen je najboljim evropskim glumcem 2017. godine.

POSLEDNJE VESTI