Najbolji momenti na dodelama Oskara!

Danas je sve u znaku Oskara, kako se približavamo večerašnjoj svečanoj dodeli ovih zlatnih statua u Kodak teatru u Los Anđelesu.

Tako u nastavku teksta pogledajte koji su to nezaboravni trenuci na dodelama Oskara u prošlosti. Ove godine teško da će ovakvih trenutaka biti, bar što se držanja govora tiče, jer će se zahvalnice dobitnika mamama, tatama, Bogu, producentima, ljubavnicima i ostalima morati da budu kratke i koncizne, kako bi sam prenos dodele bio dinamičniji i gledaniji od prošlogodišnjeg, koji je imao vrlo loše TV rejtinge.

Glumac Adrijen Brodi je svog Oskara za ulogu u “Pijanistu” proslavio poljubivši Hale Beri na sceni Kodak teatra…

Anđelina Džoli i njen brat Džejms podelili su i ne baš sestrinsko-bratski poljubac na ceremoniji kada je Endži osvojila Oskara za sporednu ulogu u “Girl, Interrupted”. O ovome se kasnije dugo dugo pričalo, a Anđelina je na ove priče odgovorila da je jednostavno jako zaljubljena u svog brata.

Nakon decenija i decenija bavljenja filmom, Martin Skorseze konačno osvaja svoj prvi Oskar za najbolju režiju, posle čak šest nominacija i to tek 2007. godine za film “Departed”. Kultni reditelj duhovito je prokomentarisao kad je došao na binu: “Je l’ možete još jednom da proverite taj koverat?”

Gvinet Paltrou imala je jedan od onih govora gde ništa ne možete da razumete od mrmljanja i brbljenja kroz plač. Glumica je bila presrećna i očigledno i previše uzbuđena kada je dobila svog prvog Oskara u karijeri i to za ulogu u filmu “Shakespeare in Love”, 2000. godine.

Reditelj filma “Life is Beautiful” Roberto Benini, bio je presrećan kada je osvojio Oskara za najbolji strani film 1999. godine. Pogledajte kako je on to proslavio…

Pevačica sa Islanda Bjork, pojavila se na dodeli ovih nagrada 2001. u kreaciji koja je danas postala nezaboravni momenat u istoriji mode…

Glumac Kristofer Riv najpoznatiji po svojoj ulozi Supermena, pojavio se na bini Kodak teatra, samo godinu dana od pada sa konja, posle koga je ostao nepokretan. Tada je urgirao na filmske stvaraoce da se više bave društvenim problemima u svojim filmovima.

Nepoznati goli muškarac, za koga je kasnije otkriveno da se zove Robert Opal, ukrao je trenutak slave reditelju Dejvidu Nivenu, kada je pirmao nagradu za najbolji film 1974. godine.

izvor: huffingtonpost.com

Povezane vesti

Back to Top