Čak šest Oskara filmu “The Hurt Locker”!

Na sinoćnoj dodeli prestižnih filmskih nagrada Oskar nije bilo velikih iznenađenja. Za najbolji film proglašen je “The Hurt Locker”, za najbolju glumicu Sandra Bulok, za najboljeg glumca Džef Bridžis.

“The Hurt Locker” je niskobudžetna drama o ratu u Iraku rediteljke Ketrin Bigelou, koji je pored najboljeg filma kući odneo još pet pozlaćenih statua, između ostalih i one za najbolju režiju i najbolje adaptirani scenario.

Rediteljka Ketrin Bigelou Oskarom za najbolju režju ulazi u istoriju kao prva žena reditelj koja je osvojila Oskara. Još jedna žena će takođe ući u istoriju, u pitanju je Sandra Bulok koja je u prethodnoj, vrlo plodnoj godini za nju u poslovnom smislu, odigrala i svoju najlošiju ulogu, ali možda i najbolju u karijeri.

Za ovu prvu pre dva dana uručena joj je Zlatna Malina za ulogu u filmu “All About Steve”, a sinoć joj je uručen Oskar za maestralno odigranu ulogu u filmu “The Blind Side”.

Možda najveće iznenađenje večeri ipak je bilo to što je bioskopski hit “Avatar” osvojio samo Oskare za najbolju kameru, vizuelne efekte i najbolju scenografiju.

U kategoriji najbolji glumici u sporednoj ulozi, pobedu su odneli glumica Monik (za ulogu u filmu “Precious”) i glumac Kristofer Volc (za ulogu u filmu “Iglorious Batards”). Najbolji film sa vanengleskog govornog područja je argentnisko ostvarenje “El secreto de sus ojos”.

Naravno, uskoro sledi izveštaj sa crvenog tepiha, kada ćete otkriti ko je to izgledao potpuno fenomenalno, ali i koje toalete su bile promašaj…

izvor: justjared.com

Povezane vesti

Back to Top