Nakon mesec i po dana objavljen uzrok smrti Princa

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Kultni muzičar Prince pronađen je mrtav u svom domu u Minesoti 21. aprila. Uzrok njegove smrti nije bio poznat do sada. Zvanični testovi su pozkazali da je umro od predoziranja narkotičkog analgetika – fentanila.

Nedeljama nakon smrti objavljeno je da je 57-godišnja zvezda zloupotrebljavala lekove protiv bolova. U njegovom planeru piše da je trebalo da se sastane sa doktorom specijalistom za bolesti zavisnosti 22. aprila, dan nakon što je pronađen mrtav.

Pošto doktor nije uspeo da stigne, poslao je svog sina da proveri čuvenog muzičara. Sin je taj koji je pronašao Princa i pozvao hitnu pomoć. Kod njega su pronašli fentanil, ali pretpostavlja se da neće biti podvrgnut krivičnom postupku jer je on taj koji je pozvao hitnu pomoć.

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Fentanil je sintetički narkotički analgetik koji je 50 puta jači od heroina, a koristi se u medicinske svrhe. U SAD-u je krajem 2013. i početkom 2014. godine zabeleženo više od 700 smrtnih slučajeva zbog predoziranja ovom supstancom.

Prince je kremiran u krugu porodice i bliskih prijatelja na privatnoj službi, koja je održana za vikend nakon njegove smrti. Nakon smrti muzičke legende članovi porodice su bili na sudu kako bi se utvrdilo ko nasleđuje njegovo imanje. Čak su uradili i analizu krvi kako bi se sa sigurnošću pokazalo ko može da nasledi pevača.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.