Search
Close this search box.

Nikola Đuričko voditelj prvog Flugtaga u Srbiji

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Dan letenja se približio! U subotu 22. juna, 39 pilota sa svojim posadama iz cele Srbije spremno će čekati dozvolu za „poletanje“ na prvom Red Bull Flugtagu u Srbiji. Pripreme za takmičenje su u završnoj fazi, dok letelice trpe poslednje kozmetičke zahvate, a timovi isprobavaju svoje kostime u kojima će nastupiti.

Jezero Ada Ciganlija će za ovaj dan dobiti potpuno novi izgled sa zaletnom rampom i zonom za sletanje na vodu, dok će obala biti spremna da primi preko 50.000 posetilaca. Sve je spremno za jedno od najvećih dešavanja koja nas očekuju ovog leta u Srbiji!

Nakon Austrije, Amerike, Nemačke, Brazila, Australije i još 28 zemalja širom sveta, Red Bull Flugtag će najzad dati krila hazarderskim pilotima i kreativnim letećim mašinama iz cele naše zemlje. Najboljih 39 timova, od ukupno 284 koliko se prijavilo za učešće, svojim nastupima na rampi i letovima, pa čak i padovima u vodu sa 6 metara visoke rampe neće ni jednog posetioca ostaviti ravnodušnim bilo da su deca ili odrasli.

Program na Adi Ciganliji počeće u 12 časova kada se otvara izložbena zona u kojoj će posetioci moći da pogledaju letelice, razgovaraju i slikaju se sa timovima, a spektakularno otvaranje i prvi let sa rampe očekuje se u 15 časova. Kako bi zabava bila urnebesna do kraja, dobro poznata lica Nikola Đuričko, Ivana Bajić i Ajs Nigrutin biće zaduženi za vođenje programa i davanje dozvola za poletanje dok će takmičare ocenjivati stručni žiri sastavljen od poznatih ličnosti, sportista i stručnjaka za vazduhoplovstvo.

Kako će se odabrati pobednik? Na Red Bull Flugtagu prvenstveno je bitna kreativnost letelice, ali i nastup tima na rampi i daljina. Pre poletanja, svaki tim će imati 30 sekundi vremena za nastup na rampi, a poželjno je da članovi tima budu odeveni u skladu sa svojom letelicom. Nastup na rampi, letelicu i postignutu daljinu ocenjivaće četvoročlani žiri. Iz tog razloga, može da se desi da pobedi letelica koja nije imala najduži let, već je nasmejala publiku do suza.

Timove koji se nađu na pobedničkom postolju očekuju nezaboravne nagrade. Prvoplasirana ekipa imaće priliku da uživa u letu sa predsedničkim avionom Josipa Broza Tita – Daglas DC6, koji se danas nalazi u Red Bullovom Hangaru 7 u Austriji.

Drugoplasirani tim će osvojiti let sa akro grupom Stars iz Novog Sada u mlaznom avionu Galeb G2, dok trećeplasiranu ekipu očekuju padobranski tandem skokovi. Posebna nagrada, u vidu akrobatskog leta, očekuje i tim koji uspe da obori svetski rekord u daljinskom letu od 69,79 metara.

Više informacija o samom dešavanju možete pronaći na www.redbullflugtag.rs.

Vidimo se tamo! :)

POSLEDNJE VESTI