Obeležen jubilej restorana ‘Porto Maltese’

Restoran Porto Maltese proslavio je jubilej
Restoran Porto Maltese proslavio je jubilej

Restoran Porto Maltese, koji se nalazi na Ušću, preko puta Muzeja savremene umetnosti, u četvrtak uveče bio je mesto gde su se sreli prijatelji i gde je obeležen jedan lep jubilej. Naime, pored beogradskog restorana, postoji još nekoliko istoimenih u Moskvi i Sent Petersburgu. Ovom prilikom obeleženo je deset godina kako je otvoren prvi restoran u Moskvi.

Ideja o restoranu potekla je iz Boke Kotorske, neveste Jadrana. Želja je bila da bude prisan i intiman kao konoba. Da se svi znaju, da oni koji dođu prvi put vide da su ih čekali, kao da dolaze oduvek. Tako je i bilo sinoć: okupili su se “veterani” Porta, kako u šali sebe nazivaju. A vidjeni su i Verica Rakočević, Danica Drašković, Leontina Vukomanović, Ana Milenković sa dečkom Nikolom Usanovićem, Snežana Dakić Mikić, Jelena Blečić sa dečkom Mihajlom, Damir Hrustanovic, Jelena Gajšek i mnogi drugi.

Na meniju šefa kuhinje Ive Andrića sinoć su se našli: granitirane dagnje, kanapei sa musom od lokarde, pohovane masline, kanapei sa dimljenim lososom, salata od hobotnice, kus-kus sa plodovima mora, tartar od tune, crni rižoto, rižoto sa šafranom, pasta sa rukolom i čeri paradajzom, pileće loptice sa povrćem, a od slatkiša su se služili: čokoladni mus, macaroni, voćne korpice, praline i kukisi.

Radno vreme restorana Porto Maltese je svakim radnim danom od 12-01 čas, a rezervacije se vrše putem telefona: 011/ 21 45 727.

Pogledajte kako je bilo na proslavi jubileja.

 

Ana Milenković sa dečkom Nikolom Usanovićem

 

Danica Drašković
Leontina Vukomanović
Jelena Blečić sa dečkom Mihajlom
Snežana Dakić Mikić
Verica Rakočević
Deana Đukić

 

Povezane vesti

Back to Top