Search
Close this search box.

Ovi srpski estradnjaci imaju fakultete

Veliki broj domaćih poznatih ličnost provodio je dane i noći za knjigom, zbog čega su danas ponosni vlasnici fakultetskih diploma različitih fakulteta.
Pre nego što su stekli slavu i postali poznati, estradnjaci su ulagali u svoju budućnost akademskim obrazovanjem, piše Blic. Neda Ukraden (foto: arhiva) Pevačica Neda Ukraden se sigurno dodatno trudila, te danas ima dva završena fakulteta. Ona je završila Pravni i Filološki fakultet u Sarajevu. Ona je verovatno najobrazovanija baka na estradi, a rođena je 1950. godine u Hrvatskoj.
Zorica Brunclik i Miroljub Anđelović Kemiš (foto: Smedia.rs)
Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš (foto: Smedia.rs)
Zorica Brunclik je rođena u Beogradu 1955. godine, a prvo je završila kurs ikebane u Aranžerskoj školi „Božidar Adžija“, zatim i Ekonomski fakultet u Nišu. Okusila se i na Pravnom fakultetu, ali nikad nije završila, dok je njen suprug Miroljub Aranđelović poznatiji kao Kemiš magistrirao harmoniku u Beču.
Zdravko Čolić (foto: arhiva)
Zdravko Čolić (foto: arhiva)
Jedna od najvećih zvezda na Balkanu, Zdravko Čolić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. On je čak išao i u muzičku školu gde je učio da svira gitaru.
Željko Joksimović (foto: arhiva)
Željko Joksimović (foto: arhiva)
Željko Joksimović je rođen u Beogradu 1972. godine, a on važi za jednu od ličnosti sa domaće estrade sa čvrstim muzičkim obrazovanjem. Studije je završio na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, a svira čak 14 instrumenata!
Miloš Bojanić (foto: arhiva)
Miloš Bojanić (foto: arhiva)
Narodni pevač Miloš Bojanić je u Novom Sadu vanredno završio saobraćajnu školu, a kasnije diplomirao na Saobraćajnom fakultetu. Nakon školovanja radio je u kao direktor u preduzeću „Parking“, a nakon snimljenog prvog albuma je napustio direktorsku stolicu i bacio se u estradne vode.
Suzana Mančić (foto: arhiva)
Suzana Mančić (foto: arhiva)
Voditeljka Suzana Mančić je rođena 1956. godine u Beogradu gde je završila Petu gimnaziju i Pravni fakultet.
Nada Obrić (foto: Novosti)
Nada Obrić (foto: Novosti)
Pevačica Nada Obrić je rođena 1948. godine u Zvorniku, a završila je Višu školu u Sarajevu. Nakon završene škole radila je opštini Centar u Sarajevu pre nego što se upustila u pevačke vode.
Nikolija Jovanović (foto: arhiva)
Nikolija Jovanović (foto: arhiva)
Sve popularnija Nikolija Jovanović je završila studije Međunarodnog biznisa u Atini.
Milica Pavlović (foto: arhiva)
Milica Pavlović (foto: arhiva)
Milica Pavlović je diplomirala odnose s javnošću na Fakultetu za kulturu i medije. Pred Željka Joksimovića, na Fakultetu muzičkih umetnosti diplomirali su Bilja Krstić, Kornelije Bata Kovač, Leontina Vukomanović,  Aleksandra Radović, Mari Mari, Ivana Jordan, a nedavno se ovom diplomom okitila i mlada pop pevačica Nataša Kojić Taša. Takođe, fakultetsku diplomu u džepu ima i Vasil Hadžimanov, koji je muzičke studije završio na prestižnom Berkliju u Americi, piše Revija92.

POSLEDNJE VESTI