Prati nas

Specijal

Ovi srpski estradnjaci imaju fakultete

Veliki broj domaćih poznatih ličnost provodio je dane i noći za knjigom, zbog čega su danas ponosni vlasnici fakultetskih diploma različitih fakulteta.

Pre nego što su stekli slavu i postali poznati, estradnjaci su ulagali u svoju budućnost akademskim obrazovanjem, piše Blic.

Neda Ukraden ima čak dve diplome! (foto: arhiva)

Neda Ukraden (foto: arhiva)

Pevačica Neda Ukraden se sigurno dodatno trudila, te danas ima dva završena fakulteta. Ona je završila Pravni i Filološki fakultet u Sarajevu. Ona je verovatno najobrazovanija baka na estradi, a rođena je 1950. godine u Hrvatskoj.

Zorica Brunclik i Miroljub Anđelović Kemiš (foto: Smedia.rs)

Zorica Brunclik i Miroljub Aranđelović Kemiš (foto: Smedia.rs)

Zorica Brunclik je rođena u Beogradu 1955. godine, a prvo je završila kurs ikebane u Aranžerskoj školi “Božidar Adžija”, zatim i Ekonomski fakultet u Nišu. Okusila se i na Pravnom fakultetu, ali nikad nije završila, dok je njen suprug Miroljub Aranđelović poznatiji kao Kemiš magistrirao harmoniku u Beču.

Zdravko Čolić (foto: arhiva)

Zdravko Čolić (foto: arhiva)

Jedna od najvećih zvezda na Balkanu, Zdravko Čolić je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. On je čak išao i u muzičku školu gde je učio da svira gitaru.

Željko Joksimović (foto: arhiva)

Željko Joksimović (foto: arhiva)

Željko Joksimović je rođen u Beogradu 1972. godine, a on važi za jednu od ličnosti sa domaće estrade sa čvrstim muzičkim obrazovanjem. Studije je završio na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu, a svira čak 14 instrumenata!

Miloš Bojanić (foto: arhiva)

Miloš Bojanić (foto: arhiva)

Narodni pevač Miloš Bojanić je u Novom Sadu vanredno završio saobraćajnu školu, a kasnije diplomirao na Saobraćajnom fakultetu. Nakon školovanja radio je u kao direktor u preduzeću “Parking”, a nakon snimljenog prvog albuma je napustio direktorsku stolicu i bacio se u estradne vode.

Suzana Mančić (foto: arhiva)

Suzana Mančić (foto: arhiva)

Voditeljka Suzana Mančić je rođena 1956. godine u Beogradu gde je završila Petu gimnaziju i Pravni fakultet.

Nada Obrić (foto: Novosti)

Nada Obrić (foto: Novosti)

Pevačica Nada Obrić je rođena 1948. godine u Zvorniku, a završila je Višu školu u Sarajevu. Nakon završene škole radila je opštini Centar u Sarajevu pre nego što se upustila u pevačke vode.

Nikolija Jovanović (foto: arhiva)

Nikolija Jovanović (foto: arhiva)

Sve popularnija Nikolija Jovanović je završila studije Međunarodnog biznisa u Atini.

Milica Pavlović (foto: arhiva)

Milica Pavlović (foto: arhiva)

Milica Pavlović je diplomirala odnose s javnošću na Fakultetu za kulturu i medije.

Pred Željka Joksimovića, na Fakultetu muzičkih umetnosti diplomirali su Bilja Krstić, Kornelije Bata Kovač, Leontina Vukomanović,  Aleksandra Radović, Mari Mari, Ivana Jordan, a nedavno se ovom diplomom okitila i mlada pop pevačica Nataša Kojić Taša.

Takođe, fakultetsku diplomu u džepu ima i Vasil Hadžimanov, koji je muzičke studije završio na prestižnom Berkliju u Americi, piše Revija92.

9 komentara

9 Comments

 1. queenmery

  26. 02. 2015. at 15:58

  Dzaba fakulteti ako nemas kliker u glavi,a to je najbitnije da bi profitirao u zivotu ;-)

 2. Lungo mare

  26. 02. 2015. at 16:37

  A gle ovo!!!!!!!!!
  Miloš Bojanić “vanredno”…..znači ne redovno….vanredno je završio srednju saobraćajnu školu , da bi kasnije i saobraćajni fakultet.
  Koje su ovo nebuloze i zamislite koja je to uvreda za sve one koji su takvu školu završili redoviti.Ne razumijem?????….šta je sprečavalo ovoga lika da završi redovnu školu….pjevanje sigurno nije jer ovaj lik nije neka velika zvijezda da bi rezali žile za njegovom pojavom i vještinom pjevanja……heeeee…klasičan “krkan”….svirim ku*cu kontra suncu….koja je ovo uvreda za zdrav razum.
  Ako ovo nije kupljeno zvanje a šta je pitam se pitam??????Dao bi život da je lik kupio diplomu,nemože me uvjeriti a zakon baš briga,nema interesa jer lik ne radi u struci i jasno da ne želi kopati¸po takvom predemetu.

 3. Ziza

  26. 02. 2015. at 17:32

  Zeljko,svaka cast 14 instrumenata!

 4. nalakirana

  26. 02. 2015. at 20:08

  Neda Ukraden je zavsila Ekonomski i Filozofski fakultet u Sarajevu, a ne Pravni !

 5. Ja

  05. 03. 2015. at 17:30

  Puni znanja kao govno vitamina! -.-
  Jedino zasigurno znam da je Neda završila dva fakulteta.
  Za Željka nemam proverenu informaciju, ali mi čovek izgleda vrlo obrazovano. I, da, svaka čast za ovih 14 instrumenata, ne može to svako.

 6. Cipsi

  12. 12. 2017. at 02:13

  Bozo Vreco je zavrsio arheologiju, na primer. :)

 7. Sreja

  12. 12. 2017. at 02:46

  hahahahaha e sramote li ovih sto pisu ove vesti… bitno da vi prvo, i bitnije navodite Milicu Pavlovic koja je zavrsila, mos misliti, diplomirala odnose za javnoscu na fakultetu za bla bla, a onda onako, usput, na kraju teksta spomenete muzicku gromadinu Hadzimanova koji je, eto, zavrsio studije na Berkliju. Znate li uopste sta je i gde se nalazi Berkli? Verujem da vecina vas zapravo zna, kao i ove nase javne licnosti, uglavnom da preko filtera promeni licni opis. Bingo. Booo Boooo

 8. Bye bitch

  12. 12. 2017. at 18:02

  So much T was spilled in comments above
  I’m cackling

 9. Cipsi

  13. 12. 2017. at 11:44

  ‘Ajde zapravo da naucimo engleski jezik, a ne da koristimo samo ono sto smo culi u drama jutjub kanalima :)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Specijal

To Top