in

Objavljene Grammy nominacije, reperi dominiraju u svim kategorijama

Grammy

Jay-Z vodi u nominacijama za američke muzičke nagrade Grammy za 2018, sa osam nominacija, a rep i R&B umetnici dominiraju u prve četiri kategorije, objavljeno je danas.

Umetnik je nominovan, između ostalog, za najbolji album, najbolju pesmu i ploču godine.  Bruno Mars je, takođe, nominovan za ove tri vodeće kategorije, dok su Kendrick Lamar, koji ima sedam nominacija i Childish Gambino takođe nalaze među nominovanim u pomenutim kategorijama.

Jay Zijev album 4:44 nominovan je za album godine zajedno sa albumom Bruna Marsa 24K Magic, Lamarovim rep albumom DAMN., fank i soul projektom Gambina Awaken My Love i hvaljenim pop albumom novozelandske pevačice srpskog i irskog porekla Lorde, Melodrama.

Grammy

Za numeru godine nominovani su singlovi The Story of O.J. Jay-Zija, hit Bruna Marsa 24K Magic, Lamarov broj jedan hit Humble, Gambinov Redbone i najveći ovogodišnji hit Despacito Luisa Fonsija i Justina Biebera.

Za najboljeg mladog umetnika nominovi su Julia Michaels, SZA, Khalid, Alessia Cara Lil Uzi Vert. 

Nominacije za veliki broj rep i R&B muzičara, među kojima su brojni crni i latino umetnici usledile su posle kritika sa ovogodišnje dodele Grammyja kada su smatrali da je Beyoncin album Lemonade trebalo da osvoji nagradu za album godine, a ne Adelin 25.

Dodela Grammy nagrada biće održana 28. januara 2018. godine u Njujorku.