Search
Close this search box.

OT izrabljivanje će se okončati na sudu?!

Kako Tračara saznaje, neki bivši studenti „Operacije trijumf“ su jako nezadovoljni tretmanom koji dobijaju u prodicijskim kućama „Emotion“ i „Melody music“.  Ova priča odnosi se na Sajka koji je već neko vreme u svađi sa ljudima iz „Emotiona“, ali i na nekoliko drugih studenata među kojima su Milica, Danijel, Sonja… Umesto obećane karijere svetskih razmera, studenti su primorani da „spajaju kraj sa krajem“. Tako su mesečno dobijali platu od 350 eura plus 50% od svih nastupa!

sajko

Ali kako se priča na jednom forumu, studenti su nedavno bili primorani da se odreknu i od te fiksne plate i da rade samo za onih 50% od nastupa!? Možda to objašnjava činjenicu što se OT bend „raspada“ od svirki i nastupa gde god može… Ana i Danijel su dobili ponudu da posle pojavljivanja u „Letećem startu“ nastave da budu voditelji za 50 eura po snimanju, odnosno 200 eura mesečno. Oboje su ovu ponudu odbili…

danijel-milica

Nema sumnje da karijere studenata nisu na onom nivou, kao što je obećano. Od pitanja koja se postavljaju na ovom forumu i koja dovode u pitanje rezultate ovog muzičkog šoua su- …šta je sa Milicinim čuvenim spotom? …šta je sa obećanjima da se bivši studenti neće skidati sa TV- a i da će imati pojavljivanja u svim medijima? Puno pitanja, a nažalost nigde odgovora. Antonija, Andrea i Aleksandar su potpuno zaboravljeni i zapostavljeni, pa je tako Antonija dolazak u Beograd i nastup na koncertima u Sava centru finansirala sama i ne samo to, za taj nastup nije dobila ni kinte… Nina je takođe u lošim odnosima sa ljudima iz „Emotiona“, jer kako se šuška želi u svojoj zemlji da nastupa sa svojim bendom bez ikakvog finansijskog uplitanja „Emotiona“, što je nemoguće, jer su ove dve strane povezane tim čuvenim petogodišnjim ugovorom.

operacija-trijumf

Što se tiče albuma, jedini CD koji se privodi kraju je Adnanov, jer je on pobednik serijala i samim tim je ugovorom vezan sa „Universal“-om. Ali ostale njegove kolege neće biti te sreće, jer kako se šuška ipak neće svi finalisti imati prilike da snime album. Ovo je samo deo tračeva koji se mogu pročitati na netu o produkcijskoj kući „Emoiton“ i njenim studentima, pa vam bar delić prenosim. Nastavak na ovu priču je i današnji tekst iz Press-a gde se kaže da su Sajko, Sonja i Danijel već angažovali advokate kako bi razrešili situaciju  i raskinuli ugovor koji ih obavezuje na način na koji oni to ne žele. Ugovori koji su potpisani važe narednih pet godina, a njih će sudskim putem pokušati da raskinu pomenuti studenti.

sonja1

Sajko je ovu priču potvrdio u izjavi za Press: „Razgovarao sam sa svojim pravnim zastupnikom jer želim da na miran način rešim pitanje dalje karijere. Nisam zadovoljan svojim tretmanom i to sam rekao ljudima u „Emoušnu“. Od medijske pompe i autograma ne mogu da živim.“ Šta će se sve dešavati, pratim situaciju, pa vas izveštavam… izvor: Tračara, Press foto: Press

POSLEDNJE VESTI