Prati nas

Život

Ova trudnica nema stomak u šestom je mesecu trudnoće: evo zbog čega

Trudnice koje u poodmakloj trudnoći imaju ravan stomak uvek se nađu na udaru internet dušebrižnika, koje misle da im je izgled bitniji od zdravlja deteta.

Na put ovakvim komentarima rešila je da stane Yiota Kouzoukas, 29-godiošnja preduzetnica, koja je objasnila zbog čega je njen stomak gotovo ravan, iako je u šestom mesecu trudnoće.

Yiota je bila je van sebe od čuda i iznenađenja kada je saznala da je trudna jer pati od teškog slučaja endometrioze. To je stanje koje karakteriše rast tkiva endometrijuma. Nakon višegodišnje borbe, ona je otišla na operaciju, a nakon što je odstranila deo viška tkiva, uspela je da zatrudni tri meseca kasnije.

Nakon operacije, borba sa ovim stanjem se nastavila, a to je razlog zbog čega je njen stomak gotovo ravan.

“Prva četiri meseca moje trudnoće, materica mi je bila zavaljena, što praktično znači da je stomak rastao ka meni a ne od mene. Obično se to ispravi oko 12. nedelje, ali kod mene je to trajalo sve do četvrtog meseca. Tek u šestom mesecu je stomak počeo da mi se pojavljuje. I iako nemam obavezu da se pravdam ljudima zbog toga, osetila sam potrebu da objasnim o čemu se radi. Svaka trudnoća je različita, svaki trudnički stomak je različit,” kaže Yiota a prenosi Super žena.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top