Search
Close this search box.

Pampers upitnik: Ljubav, san i igra su najvažniji za bebe

Upitnik za roditelje u Srbiji otkriva jedinstvene načine na koje bebe u Srbiji doživljavaju ljubav, san i igru

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Upitnik za roditelje u Srbiji otkriva jedinstvene načine na koje bebe u Srbiji doživljavaju ljubav, san i igru

Svaki roditelj zna da postoji milion mišljenja o odgajanju beba i uspavljivanju u san koji traje celu noć. Upitnik Ljubav, san i igra još jednom je potvrdio ono što majke i očevi instinktivno znaju: roditelji znaju najbolje od svih šta njihovoj bebi najviše znači. Više od 9.700 roditelja u 14 zemalja otkrilo je da su osnovne stvari kao što su ljubav, san i igra podjednako važne za bebe i da, kada je u pitanju spavanje, jedinstvenost bebe zaista dolazi do izražaja – naročito u Srbiji!

Upitnik Ljubav, san i igra slavi jedinstvene načine na koji bebe doživljavaju stvari koje su stvarno bitne. Svaka beba je jedinstvena, ali Pampers zna da je ono što je važno to da bebe dobijaju svu roditeljsku ljubav, dosta sna i slobodu za igranje – a Pampers pomaže bebama da izvuku najbolje iz sva tri radi srećnog i zdravog razvoja. Kada je u pitanju odgoj bebe, nije bitno šta je važno milionima ljudi. Važno je ono što je bitno svakoj jedinstvenoj i posebnoj bebi.

Ljubav i posvećenost su ključne stvari u Srbiji

Prema odgovorima roditelja u Srbiji koji su učestvovali u Pampers upitniku, oni u većoj meri nego drugi opisuju svoju ljubav i posvećenost bebi kao brigu o dobrom razvoju bebe u zdravo dete – a 78% njih potvrđuje da oboje pokazuju ljubav svojim bebama na isti način. U odnosu sa bebom, ljubav znači potpunu posvećenost mame i tate: 74% roditelja učesnika u Pampers upitniku gledaju na svoju ljubav prema bebi kao na požrtvovanost, odnosno stavljanje bebinih potreba ispred sopstvenih. Kada dođe trenutak za igru, roditelji su i tada posvećeni svojim bebama, a 69,7% njih uspeva da provede više od 90 minuta na dan u igri sa bebom.

Disciplina u spavanju, ali sloboda u igri

Roditelji u Srbiji koji su odgovarali na Pampers upitnik otkrili su da shvataju značaj i spavanja i igranja za bebin razvoj, ali spavanje je organizovano, a igranje nema pravila – 44,5% roditelja dozvoljava bebama potpunu slobodu u igri, a samo 11,7% njih igranje određuje rasporedom. Što se tiče spavanja, roditelji uvode bebama malo organizacije – u većini slučajeva bebe imaju određeno vreme za spavanje (66%).

Kako se nemirnim bebama pomaže da prespavaju noć

Prema odgovorima u Pampers upitniku, roditelji u Srbiji potvrđuju da samo 43% njihovih beba prespava celu noć. Bebe se najčešće bude zato što ogladne ili zbog mokrih pelena. Tako su u pogledu bezbrižnih noći i spavanja bebe bez prekida roditelji odgovorili: hranjenje bebe pre spavanja (54.48%) i kvalitetne pelene (48.8%).

O istraživanju i novoj Pampers kampanji

Kompanija Pampers je zamolila roditelje – koji ipak najbolje poznaju svoje bebe – u Srbiji da podele jedinstvene doživljaje svojih beba u pogledu ljubavi, sna i igre i da ispitaju na koji način ova tri faktora potpomažu bebin srećan i zdrav razvoj.

Pampers Active Baby-Dry pelene sa novodizajniranim poroznim upijajućim slojem pomažu bebi da uživa u radosnom jutru posle noćnog sna bez vlage

Roditelji u Srbiji koji su odgovarali na Pampers upitnik potvrdili su da su njihove bebe nemirne. A Pampers zna da beba više uživa u svakom jutru uz mamu posle noći zlatnog sna bez mokrih pelena – najbolji san za bebu koji traje celu noć. Zbog toga naučnici kompanije Pampers vredno rade na razvoju odlične upijajuće pelene, Pampers Active Baby-Dry, koja obezbeđuje dokazanu suvoću tokom noći čak i do 12 sati kako bi beba uživala u radosnom jutru. Pampers Active Baby-Dry pelene sada imaju novodizajnirani porozni upijajući sloj pored središnjeg dela koji pouzdano upija vlagu i drži je podalje od bebine kože.

Novodizajnirane Pampers Active Baby-Dry pelene su rezultat rada naučnika iz nemačkog Centra za inovacije, Baby Care Schwalbach, u kom se vrše ispitivanja, istraživanja i razvojni projekti usmereni na razumevanje bebinih i mamini potreba i procenjivanje učinka proizvoda u pogledu zadovoljavanja tih potreba. Samo ispitivanja sa bebama i roditeljima mogu da daju realno razumevanje holističkog učinka nekog proizvoda.

Uz nove funkcije i novi dizajn, Pampers Active Baby-Dry pelene su ono što je potrebno svakoj bebi i svakom roditelju za prespavanu noć i jutro ispunjeno ljubavlju i igrom.

POSLEDNJE VESTI