Znojite se bezbedno – uz dezodoranse bez aluminijuma i konzervanasa

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Letnju sezonu je gotovo nemoguće zamisliti bez svakodnevne upotrebe dezodoransa ili antiperspiranta, ali retko ko se zapita šta se sve zapravo krije u ovim atraktivnim bočicama.

Za početak, hajde da saznamo koja je to razlika između dezodoransa i antiperspiranta.

Dezodoransi ne sprečavaju znojenje – njihov zadatak je da svojim mirisnim notama „zamaskiraju“ neprijatne mirise. Znoj inače nema nikakav miris, a neprijatni mirisi nastaju tek kada on dođe u dodir sa bakterijama koje se nalaze na koži. S druge strane, uloga antiperspiranta je da spreči znojenje, zahvaljujući svom glavnom sastojku – aluminijumskoj soli. Brojna istraživanja su pokazala da je ovaj sastojak izuzetno štetan, a da najveću opasnost predstavlja za apokrine, jednu od dve vrste znojnih žlezda koje se stvaraju u pubertetu.

(foto: PR)

Postoje različita gledišta i načini interpretacije naučnih podataka – pojedini naučnici ne vide opasnost u redovnom korišćenju antiperspiranata, dok drugi upozoravaju na potencijalne zdravstvene rizike. Dokazi da aluminijum i njegovo redovno korišćenje uzrokuju oboljenja, kao što je rak dojke, još uvek ne postoje ali su kupci kreirali potražnju za proizvodima koji ne sadrže aluminijum hlorid, ali ni alkohol, cink, konzervanse, kao i da se u toku proizvodnje preperati ne testiraju na životinjama.

(foto: PR)
(foto: PR)

Zbog svega nevadenog, kreirani su etički, zdravi i prirodni proizvodi za higijenu i negu ispod pazuha.

 • CL dezodoransi – nemački kvalitet
 • Na srpskom tržištu su odnedavno dostupni unisex CL medicinski dezodoransi, popularnog nemačkog brenda.
 • CL dezodoransi poznati su kao izuzetno blagi, hipoalergeni preparati koji ne sadrže ni alkohol ni aluminijum.
 • U Srbiji su u ponudi 2 linije dezodoransa: CL Kristall – plava linija s kristalima i CL Med – medicinska crvena linija. Ovi dezodoransi su dermatološki testirani, bez parfema, alkohola, boja, konzervansa i cinka. Veganski su i nisu testirani na životinjama.
 • CL dezodoransi su posebno razvijeni za upotrebu na osetljivoj koži, i pružaju optimalnu kombinaciju aktivne zaštite i blage nege.
 • CL linija proizvoda je dostupna u DM drogerijama.
 • CL deo kristal – mineral stik je mineralni deo koncentrat bez dodatnih sastojaka.Delotvorno reguliše znojenje i pruža zaštitu ceo dan.
 • CL deo kristal – mineral fluid sa dvostrukim delovanjem; deodorira i ima anti-transpirantni učinak.
 • CL deo kristal – mineral sprej, 24 satna zaštita za nju i njega s aloe verom. Sa dvostrukim delovanjem; deodorira i ima anti-transpirantni učinak. Za osetljivu kožu, čak i nakon brijanja.
 • CL med – deo balzam i deo sprej, namenjeni posebno osetljivoj koži. Odabrani sastojci podržavaju prirodnu ravnotežu kože i štite od suvoće. Nežni dezodorans sprečava rast i razmnožavanje bakterija koje prouzrokuju miris.
 • CL med – deo sprej, dugotrajan i pruža pouzdanu zaštitu od neprijatnih telesnih mirisa.
 • CL med – deo stik, razvijen posebno za jako osetljivu kožu, za nju i njega.

Optimalna kombinacija aktivne zaštite i blage nege – za celi dan i ne ostavlja tragove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI