Kompanija P&G ujedinila snage sa Crvenim krstom Srbije za pomoc stanovništvu

Kompanija Procter & Gamble, proizvođač čuvenih brendova robe široke potrošnje među kojima su Ariel, Fairy i Always, uputila je donaciju vrednu više od 5,5 miliona dinara Crvenom krstu Srbije u vidu finansijske podrške i proizvoda za ličnu higijenu i higijenu domaćinstva. Ova donacija je deo posvećenosti kompanije ublažavanju posledica pandemije virusa COVID-19 u Srbiji.

Kompanija će pružiti podršku lokalnoj zajednici obezbeđivanjem finansijskih sredstava za kupovinu prehrambenih paketa za ugrožene porodice. Pored toga, onima koji su najviše pogođeni pandemijom, biće dodeljeni i paketi P&G proizvoda neophodni za svakodnevno funkcionisanje.

“Danas se suočavamo sa izazovima koji ne pogađaju samo poslovno tržište, već i naše komšije i našu zajednicu. Drugim rečima, svaki aspekt našeg života. Ujedinjeni, P&G i Crveni krst Srbije čine iskorak kao sila dobrote u službi zajednice. Briga o onima kojima je pomoć potrebna je naš prioritet” izjavio je Antoan Brun, potpredsednik kompanije P&G za Jugoistočnu Evropu .

„U  ovako složenim i teškim vremenima postoje društveno odgovorne kompanije koje razumeju da je solidarnost i humanost osnova opstanka svakog pojedinca i društva u celini. Zahvaljujemo kompaniji Procter & Gamble što je i ovoga puta pomogla socijalno najugroženijim porodicama tokom pandemije virusa COVID-19. Dobrota pokazana danas pruža nadu da se svaka prepreka može lakše savladati, ako smo solidarni  i  ujedinjeni u humanosti. To volonteri i zaposleni Crvenog krsta Srbije pokazuju svakoga dana pružajući pomoć građanima, a društveno odgovorne kompanije nam pomažu da svakodnevne izazove uspešno savladamo“, izjavio je predsednik Crvenog krsta Srbije prof. dr Dragan Radovanović.

Inicijativa kompanije u Srbiji predstavlja deo njenih aktivnosti na evropskom i globalnom nivou koje su već u toku.

Od izbijanja pandemije, P&G sa dugogodišnjim partnerskim organizacijama radi na iznalaženju najboljih načina da pruži pomoć svima koji su ugroženi ovom globalnom opasnošću. Kompanija Procter & Gamble je 27. marta 2020. godine najavila donacije ukupne vrednosti 15 miliona dolara u proizvodima za domaćinstvo, zdravstvenim uslugama i sredstvima za dezinfekciju za radnike u prvim redovima, kao i za ugrožene porodice.

Kao deo ove podrške, P&G Europe najavila je donaciju u iznosu od million dolara Međunarodnom pokretu Crvenog krsta i Crvenog polumeseca sa ciljem obezbeđivanja zdravstvene zaštite, medicinske opreme i higijenske edukacije ugroženim pojedincima širom Evrope.

Ne možemo da predvidimo kada i kako će se ova kriza završiti, ali smo odlučni u tome da budemo deo njenog prevazilaženja. Kako bismo dali svoj doprinos u ovom neizvesnom vremenu, mobilisali smo sve raspoložive kapacitete kompanije P&G i naših partnera i uvek ćemo biti tu za naše zaposlene, naše potrošače i zajednice u kojima poslujemo.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.