Search
Close this search box.

‘Uvrnuti izazov’ koji je obeležio 2016. na društvenim mrežama!

(foto: PR)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: PR)

Društvene mreže su neizostavni deo naših života, dinamične su, zabavne i nepredvidive- to je verovatno jedan od razloga zašto ih volimo i provodimo puno vremena istražujući sadržaje koje nude. Ove godine, na domaćem digitalnom nebu prednjačila je jedna zanimljiva kampanja koja je u prvi plan iznela i društvenu mrežu koju je do sada koristio mali broj korisnika iz Srbije.

Radi se o lansiranju redizajnirane flašice Fante, a sve se odigralo na Snapchatu, čuvenoj aplikaciji na kojoj sadržaj nestaje nakon 24 sata. Zadatak je bio promovisati novu, redizajniranu Fanta flašicu, sa uvrnutim dnom, koristeći upravo Snapchat, kao osnovni kanal komunikacije sa fanovima.

(foto: PR)

U te svrhe, Fanta je pozvala najpoznatije srpske Jutjubere : Yasserstaina, Cileta-Srpski tutorijali, Kovalsku, Zvognja, Duleta sa PCAXE kanala i Debija, poznatijeg kao Serbian Lesson Guy.

Ideja je bila da se iskoristi izgled redizajnirane Fanta boce, čije dno izgleda kao da je uvrnuto i napravi niz uvrnutih izazova. Tako su nastale Snapachat priče koje su na potpuno originalan i kreativan način obogatile i proširile priču o lansiranju nove Fanta boce. Da je ovo bio hrabar, ali isplativ potez, pokazao je broj pratilaca na FantaSRB Snapchatu. On je rastao iz dana u dan, a 2016. je završena sa porastom broja fanova od 400 odsto u odnosu na lane. Interesovanje za ono što Fanta radi prenelo se i na druge društvene mreže ovog brenda koji je sada sa 55.000 pratilaca na Instagramu najveći te vrste u regionu.

(foto: PR)
(foto: PR)

Efekti kampanje nisu ostali nezapaženi, jer su ubrzo počele da stižu nagrade iz domena marketinga i komunikacija koje su ovu kampanju izabrale za najbolju. Fanta je trijumfovala na festivalu KAKTUS u kategoriji za „Best Social Media Campaign’’, osvojila Golden Sempler na SEMPL festivalu u Sloveniji za Best Social Media Campaign, a pored nagrade „Best Brand Awareness Campaign“ na konferenciji IABMixx u Beogradu, osvojila je i Grand Prix kao najbolja digitalna kampanja u Srbiji u poslednje dve godine.

POSLEDNJE VESTI