Prati nas

Vesti

Pobednik Evrovizije je Holandija: Srbija završila na 17. mestu

Evrovizja je dobila neočekivanog pobednika

Nakon 26 originalnih kompozicija  i glasanja u državama širom Evrope, Azije i Australije, odrabran je ovogodišnji  pobednik Evrovizije sa čak 492 bodova – Holandija!

I pored ogromnog aplauza koje je Nevena dobila u areni nakon nastupa, Srbija je završila na samo   17. sa ukupno  92 poena, koje je dobila zbog bodova stručnog žirija iz Crne Gore (12), Estonije (4), Poljske (7), Austrije (2), Belorusije (3), Rumunije (3), Australije (1), Hrvatske (4), Islanda (2) i dodatnih 54 poena od glasova publike.

Favorit Srbije i pozitivno iznenađenje ove godine, Severna Makedonija sa Tamarom Todevskom, završila je na 8. mestu sa 295. bodova, uključujući i 12 poena od UK, Srbije, Albanije, Austrije, Moldavije, Švedske od izboru članova stručnog žirija, ali je od publike dobila samo 58 bodova.

Tel Aviv je ove godine spremio veliki spektakl, koji je podrazumevao nastup evrovizijskih favorita Comchite Wurst, koja je otpevala pobedničku pesmu Mansa Zelmerow Heroes, Mans, koji je izveo Eleninu pesmu Fuego, Eleni Foureira koja je izvela legendarni hit iz 2007. Dancing Lasha Tumbai i Verku Serduchku koji je izveo prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy.

Trenutak o kojem  su svi pričali je naravno i dugoočekivani nastup Madonne, koja je na evrovizijskoj sceni izvela hit Like A Prayer, ali je i premijerno izvela svoj novi hit Future.

1 komentar

1 komentar

  1. lulu

    19. 05. 2019. at 09:27

    Nevena je bila odlična,možemo biti posnosni na nju. Publika je odlučila i rekla da hoće hit i dobili su hit. Svi su pevali vrhunski ali ono što je publika želela jeste pesma koju će zapamtiti i pevati ovo leto. Bravo Holandija. Inače svi su bili fantastični osim Madone koja je bila užas živi. Ni u ludilu se nije smela pojaviti na festivalu gde nastupaju vrhunski pevači. Njen nastup je bio promašaj. Sramota za nju jer je znala da nikad nije bila dobra pevačica i nije smela ovde da nastupi naročito nije smela da peva u živo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

To Top