in

Pobednik Evrovizije je Holandija: Srbija završila na 17. mestu


Nakon 26 originalnih kompozicija  i glasanja u državama širom Evrope, Azije i Australije, odrabran je ovogodišnji  pobednik Evrovizije sa čak 492 bodova – Holandija!

I pored ogromnog aplauza koje je Nevena dobila u areni nakon nastupa, Srbija je završila na samo   17. sa ukupno  92 poena, koje je dobila zbog bodova stručnog žirija iz Crne Gore (12), Estonije (4), Poljske (7), Austrije (2), Belorusije (3), Rumunije (3), Australije (1), Hrvatske (4), Islanda (2) i dodatnih 54 poena od glasova publike.

Favorit Srbije i pozitivno iznenađenje ove godine, Severna Makedonija sa Tamarom Todevskom, završila je na 8. mestu sa 295. bodova, uključujući i 12 poena od UK, Srbije, Albanije, Austrije, Moldavije, Švedske od izboru članova stručnog žirija, ali je od publike dobila samo 58 bodova.

Tel Aviv je ove godine spremio veliki spektakl, koji je podrazumevao nastup evrovizijskih favorita Comchite Wurst, koja je otpevala pobedničku pesmu Mansa Zelmerow Heroes, Mans, koji je izveo Eleninu pesmu Fuego, Eleni Foureira koja je izvela legendarni hit iz 2007. Dancing Lasha Tumbai i Verku Serduchku koji je izveo prošlogodišnju pobedničku pesmu Toy.

Trenutak o kojem  su svi pričali je naravno i dugoočekivani nastup Madonne, koja je na evrovizijskoj sceni izvela hit Like A Prayer, ali je i premijerno izvela svoj novi hit Future.