Večeras počinje Evrovizija!

Jedan od najprestižnijih evropskih muzičkih festivala, Evrovizija počinje večeras u prestonici Norveške, Oslu. Među večerašnjim takmičarima pojaviće se i ovogodišnji predstavnik Srbije, Milan Stanković, koji će sa pesmom „Ovo je Balkan“ sedmi nastupati. Pored Srbije, od zemalja bivše Jugoslavije, večeras nastupaju Makedonija i Bosna i Hercegovina.

„Meni je cilj da svoju zemlju predstavim na najbolji mogući način, jer ja nisam došao ovde samo kao Milan Stanković, već sam predstavnik svoje zemlje“ – rekao je Milan ranije za Blic, a juče je pre probe objasnio:

„Moja ekipa i ja daćemo sve od sebe da predstavimo Srbiju na najbolji način i ostvarimo što je moguće bolji plasman, i ukoliko uspemo da tu uradimo, to će za nas biti ravno pobedi.“


Najveće šanse za ulazak u finale večeras imaju Grčka i Slovačka, a najmanje Portugal, Poljska i Makedonija. Srbija se nalazi na osmom mestu, sa kvotom 13, koju imaju i predstavnici Moldavije i Islanda. Međutim, pošto po novom sistemu glasanja polovina glasova pripada publici, koja glasa putem SMS-a, a polovina stručnom žiriju, iznenađenja su moguća, pa se na procene kladioničara ne treba puno oslanjati.

Zdušno navijamo za Milana večeras? :)

Povezane vesti

Back to Top