Search
Close this search box.

Poznati na udaru: Britanci zabranjuju fotošopirane fotke na Instagramu

Čini se da je obrađivanje fotografija na društvenim mrežama otišlo predaleko: šta je istina, a šta je realnost više niko ne zna, a to najviše utiče na psihu mladih, koji povedeni „savršenstvom“ na internetu, isto to traže u pravom životu – iako takva stvar ne postoji.
Zbog toga parlamentarci u Velikoj Britaniji žele da zabrane zvezdama da u tajnosti obrađuju fotografije u fotošopu kako bi promenile izgled svog, a potom ih objavljuju na mrežama. Predstavnik konzervativne partije u britanskom parlamentu, Luke Evans predstavio je juče predlog zakona, po kome bi svaka poznata ličnost morala da obeleži fotografije koje su digitalno obrađenje. Evans, koji je i član odbora za zdravstvenu i društvenu brigu, rekao je da obrađene fotografije na mrežama „potpaljuju mentalnu zdravstvenu krizu“ i stvaraju „privid lepote“, preneli su juče britanski mediji.
Lauren Goodger
Političar je, kao primer ovakvog ponašanja zvezda na društvenim mrežama, pokazao fotografije britanske rijaliti zvezde Lauren Goodger, koja u fotošopu stanjuje kukove. Ona je prošlog meseca optužena i da je fotošopirala fotografiju iz detinjstva, na kojoj je sa ocem. Iako je to demantovala, javnost je brzo pronašla originalnu fotografiju, objavljenu još 2013. godine. Podsetimo, pre izvesnog vremena Khloe Kardashian se našla na udaru javnosti, nakon što je sebe fotošopirala do neprepoznatljivosti. Nekoliko meseci kasnije, pojavio se snimak iz emisije U korak sa Kardashianovima, u kojima se videlo kako Khloe zapravo izgleda.

POSLEDNJE VESTI