Prati nas

Pre 3 godine je ‘Dark Horse’ postao #1, a malo ko zna o čemu je Katy Perry pevala

Iako već više od 3 godine nije izbacila novi album, svi se slažu da je Katy Perry jedna od vodećih pop zvezda današnjice. Ovo višegodišnje diskografsko odsustvo sa top lista je verovatno mudar potez, budući da su mnoge njene koleginice doživele vrtoglavi pad, iako nisu ponudile ništa gori materijal od onoga koji im je doneo svetski uspeh i priznanja, upravo zbog prezasićenosti publike koja se neminovno dogodi kada konstantno viđamo jedno te isto lice u medijima i slušamo njegov glas sa TV i radio prijemnika.

Baš u ovo vreme, pre 3 godine, treći singl sa poslednjeg albuma Perryjeve Prism je osvojio top liste. U pitanju je ‘južnjački rep-tehno miks sa elementima trepa’, kako su ga opisali muzički kritičari, a publika je odlično odreagovala na ovu kombinaciju, tako da se Dark Horse zadržao čak 4 nedelje na samom vrhu top lista najprodavanijih singlova, a do danas je zvanični spot pregledan preko 1,6 milijardi puta.

Ipak, mnogima do danas nije ostalo jasno o čemu to Katy peva u ovoj zaraznoj pesmi. “Tekst je veoma mračan i u sebi sadrži elemente veštičarenja”, objasnila je pevačica. “Radi se o tome da ja na sebe uzimam ulogu veštice koja upozorava ‘običnog smrtnika’ da se ne zaljubljuje u nju, jer ako se to desi ja ću ostati posledja žena koju je voleo u svom životu.”

Sam izraz ‘dark horse’ (u prevodu sa engleskog ‘mračni konj’) je zbunio mnoge, a on u terminologiji trka konja označava onog konja od kog se, tokom trke, ne očekuje pobeda, a zatim iznenada prvi dođe do cilja. U kontekstu ove pesme on oslikava nesvesnost mladića kog Perryjeva zavodi da će ona postati toliko bitna u njegovom životu.

Sam spot, u kom Katy vešto koristi egipatsku i grčku mitologiju, je izazvao žestoke kontroverze, kako zbog asocijacija koje mnogi smatraju satanističkim (ili povezanim sa sektom Illuminata), tako i zbog činjenice da muškarac koji oko vrata nosi ogrlicu na kojoj je ispisana arapska reč za Alaha, biva pretvoren u prah. Nakon peticije koja je imala preko 65.000 potpisa, Katy je pristala da izbaci spornu scenu iz spota kako bi se ogradila od svetogrđa.

loading...
1 komentar

1 komentar

  1. m

    07. 02. 2017. at 15:29

    WOOW kakvo prikriveno znacenje…pa sve vreme peva o tome pobogu

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije

To Top