Preminula Doris Roberts, poznata po ulozi Raymondove mame

Doris u seriji "Svi vole Raymonda" ( foto: facebook )
Doris u seriji „Svi vole Raymonda“ ( foto: facebook )

Glumica Doris Roberts preminula je u nedelju u Los Anđelesu u 91. godini u snu.

Ova popularna američka glumica dobitnica je četiri Emmy nagrade za ulogu Raymondove majke, Marie Barone u humorističkoj seriji Svi vole Raymonda.

Glumica je 1969. godine započela svoju karijeru. Iza sebe ima 34 filma, a glumila je i u nekim poznatijim serijama kao što su Uvod u anatomiju i Očajne domaćice. Nastupala je i na Broadwayu, a dobila je i zvezdu na holivudskoj stazi slavnih.

„Doris Roberts je imala zadivljujuću energiju i duh. Nikad nije stala. Bilo da je bila mentor mladom glumcu ili radila za brojne humanitarne organizacije, sve je radila s velikom ljubavlju za život i ljude,“ izjavio je povodom tužne vesti Ray Romano, koji joj je u poznatoj seriji koja ju je proslavila glumio sina Raymonda.

Patricia Heaton, koja joj je u istoj seriji glumila snajkurekla je:  „Ovo je kraj jedne ere“.

Glumica ima jednog sina Michaela Cannata Jr, kojeg je dobila u braku sa Michaelom Cannataom, za koga se udala 1956. godine. Njen sin je u međuvremenu postao njen menadžer. Drugi njen brak bio je sa Williamom Goyenom, koji je preminuo 1982. godine i nakon njega se glumica više nije udavala.

One Response

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI