Preminula Vesna Vulović, nekadašnja jugoslovenska heroina

(foto: AP)
(foto: AP)

2016. godinu obeležiće još jedan tragičan gubitak, pored odlaska brojnih glumačkih i muzičkih legendi. Kako prenose brojni domaći i svetski mediji, u 66. godini preminula je Vesna Vulović.

Nekadašnju jugoslovensku heroinu pronašli su prijatelji u stanu, a tačan uzrok smrti još uvek nije poznat.

Podsetimo, Vesna Vulović je dospela u žižu interesovanja javnosti javnosti kada je 1972. godine preživela pad aviona, u kom je radila kao stjuardesa, sa neverovatnih 10.000 metara visine. Slučaj eksplozije u avionu Yugoslav Airlinesa, koji se desio iznad Čehoslovačke, nikada nije rešen, tako da niko nije odgovarao za pogibiju svih 27 putnika. Vulovićeva je jedina preživela ovu nesreću, nakon što ju je u čehoslovačkim šumama pronašao jedan meštanin i odvezao u bolnicu, gde je provela 10 dana u komi.

Iako je imala frakturu lobanje, kao i slomljenu karlicu, rebra i noge, Vesni je još jedanput čudni slučaj sudbine bio naklonjen tako da se oporavila; doduše, nikada potpuno do kraja, ali je nastavila neometano da radi za istu kompaniju.

Iz ovog razloga je čak dospela u Ginisovu knjigu rekorda i to kao osoba koja je preživela najveći pad bez padobrana. U sećanjima mnogih je ostala upamćena kao legenda, a svoj status je uporebila tokom 90-ih kako bi se borila protiv režima Slobodana Miloševića.

Tačan datum i vreme sahrane još uvek nisu poznati.

Povezane vesti

Back to Top