Prati nas

Vesti

Preminuo Hervé Léger, kreator bandage haljine koju je proslavila Kim Kardashian

Francuski modni dizajner Hervé Léger , osnivač istoimene modne kuće, kog je devedesetih godina proslavila ‘bandage’ haljina, omiljena među svetskim zvezdama, umro je u petak u 60. godini.

Hervé L. Leroux je bio samouk, ali talentovan. Počeo je kao frizer, potom se bavio izradom šešira a 1981. godine sreo se sa Karlom Lagerfeldom za koga je radio kao asistent u modnim kućama Chanel i Fendi.

Kim Kardashian

Brend Hervé Léger osniva 1985. godine, kada kreira i čuvenu ‘bandage’ haljinu koja prati žensku siluetu, a koja je brzo postala omiljena kod mnogih poznatih dama. Haljinu su opisivali kao niz ‘spojenih elastričih traka koje čine usku liniju’.

Britney Spears

Za njegov komercijalni uspeh možda je najzaslužnija Kim Kardashian, koja je pre udaje za Kanye Westa obožavala da nosi njegove modele, kao i Britney Spears, koja nekoliko godina nije izlazila iz haljina sa njegovim potpisom. Haljine su nosile i Blake Lively, Beyonce, Rihanna, Sofia Vergara, Taylor Swift, Mariah Carey, Victoria Beckham i Megan Fox.

loading...
2 komentara

2 Comments

  1. JR

    09. 10. 2017. at 08:04

    Na slici je Max Azria, vlasnik BCBG grupe, kojoj Herve Leger pripada, od kada je kupljen od tvorca i dizajnera Hervea, koji je preminuo prije par dana. Ako pisete, barem neka bude tacno!

  2. Adora

    10. 10. 2017. at 19:36

    Na prvoj slici jeste Herve Leger.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top