Rafael Artesero: Uvek sam želeo ovakav glas za moje pesme!

Ona izvodi originalnu verziju Jeleninog novog singla
Ona izvodi originalnu verziju Jeleninog novog singla

 

Nije prošlo ni 24 časa od kako je Jelena Tomašević u finalu četvrte sezone šoua Ja imam talenat izvela svoj novi singl Melanholija, a već se podigla velika prašina – ova pesma postoji već 3 godine!

Saopšteno je da je muziku za Jelenin novi singl uradio španski kompozitor Rafael Artesero, oduševljen Jeleninim glasovnim mogućnostima. Ali ovom pesmom 2010. godine na takmičenju za evrovizijskog predstavnika u Litvaniji takmičila se tamošnja pevačica Aistė Pilvelytė. Ona je pesmom koja se zove isto kao i Jelenina, zauzela drugo mesto i za samo par poena izgubila šansu da Litvaniju predstavlja na Evroviziji, koja se te godine održavala u Norveškoj.

Da li je Jelena nije znala da je pesma snimljena pre 3 godine, ili joj se toliko dopala, pa je snimila na srpskom, ostaje da se vidi. Do tada, preslušajte litvansku i srpsku verziju iste pesme. Koja vam se više dopada?

UPDATE: Dobili smo i zvaničan odgovor na naša pitanja. :)

Naime, kako nam je objasnila Ljiljana Ordagić iz kompanije Limark, pesma Melanholija nije bila zvanično objavljena, već je emitovana samo u okviru takmičenja za kvalifikacije na Eurosong, nakon čega nikome nije data na izvođenje, do Jelene Tomašević.

Iako je znala da se ova pesma našla na izboru za predstavnika Eurosonga u Litvaniji, Jelena je prva dobila sva prava da snimi ovu pesmu za koju je aranžman uradio Alek Aleksov, dok je tekst napisala Ljiljana Jorgovanović. Sam autor kompozicije Rafael Artisero bio je fasciniran Jeleninim izvođenjem njegove pesme, a takođe je prokomentarisao da je za svoje pesme oduvek želeo takav glas i interpretaciju kakva je Jelenina.

Oduševila španskog autora!
Redakcija Tracara.com/ Foto Klubas.lt

Povezane vesti

Back to Top