Rasti je prijalo vreme provedeno u pritvoru!

Reper Stefan Đurić Rasta proveo je četiri meseca u pritvoru, a potpisao sporazum o priznanju krivice za nedozvoljeno držanje droge na osnovu kog je osuđen na godinu dana kućnog zatvora, ispričao je kakvo je za njega to bilo životno iskustvo.

Rasta je do potpisivanja sporazuma o priznanju krivice u pritvoru proveo 4 meseca, a konačno je progovorio o svim temama. Rasta je ispričao i kako se nakon svega oseća.

“Dobro sam, kao da sam bio na nekom mentalnom odmoru od svega, pošto ja već dugo radim brzim tempom i mnogo toga mi se i ovako izdešavalo, možda je to bio neki period kad sam sam sa sobom mogao da razmislim generano o životu, i o svim stvarima i mogu ti reći da mi je, koliko god i kako god to zvuči, prijalo,” istakao je on na početku razgovora za Pink.rs

Rasta je objasnio i da nije očekivao da promovisanje marihuane kroz njegove pesme toliko nekome „bode oči”, kao ni da se nije pribojavao da će biti uhapšen.

“Te stvari su nepredvidive i to prosto čovek ne može da zna, ali dešavaju se i nisam imao nekih naznaka iako sam bio svestan da to moje promovisanje tog načina života u neku ruku i nekome bode oči, ali ja sam putovao mnogo preko, radio sam na tri kontinenta, radio sam svuda, bio sam na mestima gde je taj način života i to je nešto normalno, i možda me je to ponelo da imam takav odnos i u ovoj zemlji gde je potpuno drugačiji odnos prema tome, kao i zakon. Svakako da nisam pretpostavljao, iako mi je to bilo negde u glavi, u nekoj mogućnosti, ali nisam osećao neku ugroženost. U jednom momentu je moralo da se desi, mi bi za svaki momenat pitali zašto je baš taj momenat bio taj, pravi, prosto je to moralo da se desi. Ne pripisujem ništa posebno tome sem da sam taj neki osećaj koji sam doneo od „preko“, pogrešno zloupotrebio ovde, da tako kažem.” ispričao je reper za Pink.rs.

Takođe, Rastin stav o legalizaciji i dekriminalizaciji se ni nakon ovog iskustva nije promenio:

“Apsolutno sam za legalizaciju marihuane i uvek sam pričao o tome. Legalizacija, ja sam više za dekriminalizaciju marihuane, jer mslim da je to pravi naziv i da je to suština svega, možda je legalizacija onako malo jači rečnik, ali samom dekriminalizacijom i dozvolom da se koristi u medicinske svrhe, mislim da bi mnogo više donelo nego što donosi sada, da je zakon takav. U svetu se menjaju stvari, Svetska zdravstvena organizacija skoro je dala, što su i Ujedninjene nacije prihvatile, tu studiju o tome da marihuana apsolutno nije droga i treba da bude lek. Kada će se kod nas promeniti stvari ne znam, ali evidentno je da hoće.”

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.