in

Rebel Wilson dobila spor protiv magazina koji ju je umalo koštao karijere


(foto: Instagram/rebelwilson)
(foto: Instagram/rebelwilson)

Svi jako dobro znamo (i volimo) Rebel Wilson, ali je isto tako svima jasno da je u poslednje dve godine nismo videli u blokbasterima, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Ukoliko ste se pitali zašto je to tako, reč je o australijskom magazinu Woman’s Weekly koji je 2015. godine poveo antikampanju protiv nje.

Naime, u ovom magazinu je objavljeno 8 članaka u kojima se nadugo i naširoko obrazlaže zbog čega je Rebel ‘lažljivica’ koja je, osim o stvarnim godinama i poreklu, navodno lagala i o brojnim dogodovštinama iz detinjstva, dok je prepričavala anegdote po emisijama i intervjuima za časopise, kako bi ‘bila interesantnija’ u Holivudu.

Iako se to nekome može učiniti bezazlenim, materijal u ovom časopisu su zatim preneli brojni svetski mediji, što je kao uzrok imalo to da Wilsonova izgubi dve značajne uloge u nastavcima filmova u kojima je briljirala u prvim delovima i zaradila veliku količinu novca. Kada je shvatila do koje mere je sve to otišlo, Rebel je odlučila da skine ljagu sa svog imena i oslobodi se epiteta lažljivice.

Na održanom suđenju, koje je trajalo dva dana, Wilsonova je pred sedmočlanu komisiju iznela 40 tačaka vezanih za objavljene članke, i jednu po jednu ih dokazala sve, te se tako ispostavilo i da nije lagala za godine, da je preležala malariju, da je putovala po Africi, te da joj je slavni Walt Disney zaista daleki predak. Za razliku od novinarke koja je stajala iza tekstova koji su narušili ugled Wilsonove, Rebel je imala fotografije, izvode iz matičnih knjiga i druge dokaze u svoju korist.

Sud će naknadno objaviti cifru koju će ovaj magazin biti dužan da plati Rebel, ali ona već sada slavi jer više niko neće dovoditi u pitanje njene reči i reputaciju. Osim toga, ona je u nedavnom intervjuu izjavila da zna ko stoji iza cele te antikampanje i, ne spominjući imena, obrazložila da se radi o devojci koja je išla sa njom u srednju školu, a kojoj je očigledno zasmetao njen uspeh.