Search
Close this search box.

Romana u raljama kriminala: Šta je sve pevačica radila u Australiji

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pevačica Romana Panić i njen saradnik, agent za prodaju nekretnina, Filip Mrkajić uhapšeni su u Australiji zbog korišćenja sofiticiranog sistema kojim su snimali kako ljudi koriste bankomate i krali novac.

U jutarnjem programu “Probudi se” koji se emituje na Nova S jutros se uživo u programu uključila doktorka Nina Marković, akademik sa fakulteta bezbenosnih studija i kriminologije u Sidneju, koja je upućena u slučaj Romane.

“Romana je ušla u Australiju 8. februara sa svojim saradnikom Filipom Mrkajićem. On je opisan u sudskim dokumentima kao agent nekretninama i otac dvoje dece. Oboje su državljani Srbije i imali su turustičku vizu koja je važila do 8. juna ove godine,“ počinje Nina.

„Oni pre ovoga u Australiji nisu imali zabeleženu kriminalnu ili saobraćajnu prekršajnu istoriju. U proteklih 48 sati sve gradske i regionalne novine u Australiji pišu pod znacima navoda da su srpski turisti uhapšeni u takozvanom “skiming” skandalu sa platnim karticama. Romana je uhapšena zbog niza prekršaja, a 2. juna oboje su priznali svoju krivicu. Ona je optužena i prihvatila krivicu za 16 tačaka optužnice. Kazne variraju, od kazne za krivična dela za koja se može dobiti od 8 meseci zatvorske kazne, pa do čak 10 godina zatvora”, rekla je Nina.

Ona je otkrila i da Romana na samom početku nije sarađivala sa policijom, čime je samo otežala čitave okolnosti.

“Na primer, 21. marta ona se tereti za izimanje identifikacionih informacija osoba u svrhu kriminalnih radnji. Takođe tereti se i za korišćenje restritivnih kompijutera bez dozvole i zarad nanošenja štete od preko 5.000 dolara i za to se inače može dobiti i do deset godina zatvora. Postoji niz otežavajućih okolnosti, a to je da je ona negira da zna išta o 5.000 dolara koji su pronađeni u njenoj tašni,“ otkriva nina.

„Ona je dobila 12 meseci zatvorske kazne, s tim što posle dva meseca odsluženja kazne može da se pusti na uslovnu slobodu, dok je njen saradnik dobio 14 meseci . Najteža kazna za koju se on tereti je 7 godina zatvora. Ovaj slučaj je praktično slučajno otkriven, tako što se jedan od automata pokvario i tehničar je u toku popravke našao ove uređaje”, ispričala je Nina u razgovoru sa voditeljem Danilom Mašojevićem.

POSLEDNJE VESTI