Search
Close this search box.

Romana ide u centar za migrante: moraće tamo da živi dok ne isplati kaznu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Pevačica Romana Panić će početkom sledećeg meseca steći uslov da izađe na slobodu, jer će tada odslužiti dve trećine kazne od dva meseca.

Ona je zajedno sa partnerom Filipom Mrkajićem pljačkala bankomate u Brizbejnu, a kako pišu domaći mediji, prema zakonima koji su na snazi u Australiji, zatvorenik koji je počinio lakše krivično delo ima pravo da zatraži prevremeni otpust ukoliko ispunjava određene kriterijume.

Romana je osuđena na godinu dana zatvora, a Mrkajić na 18 meseci, s tim što je ona obavezna da u ćeliji provede 60 dana, a ostatak kazne će provesti na slobodi, prenosi Kurir.

Obavezna je da se jednom nedeljno prijavi u policijsku stanicu u Brizbejnu, kako ne bi napustila teritoriju na kojoj je počinila krivično delo. Pevačica kao i njen partner Mrkajić moraju da vrate novac ukraden sa bankomata, a radi se o sumi oko 14.000 evra.

Panićeva može da boravi u smeštaju koji sama odabere, ali ne sme menjati adresu pre nego što o tome obavesti policiju. Ukoliko nije u mogućnosti da sebi obezbedi smeštaj, Australija ima migracione centre.

Tamo su smešteni ljudi koji čekaju deportaciju zbog nekog krivičnog dela ili su jednostavno uhvaćeni bez boravišne vize.

Romanina situacija nije nimalo zavidna i uzimajući u obzir njena novčana sredstva, verovatno će boraviti u ekstradicionom smeštaju u Brizbejnu.

POSLEDNJE VESTI