in

Saša Popović o Šabanu: Znam ga ceo život; Snežana Đurišić plakala pred novinarima


Porodični dom porodice tragično nastradalog pevača Šabana Šaulića u nedelju je bio pun njegovih mnogobrojnih prijatelja i kolega, koji su odmah po dobijanju tragičnih vesti došli kako bi izjavili saučešće porodici i pružili im reči utehe u ovim, za njih najtežim trenucima. Među njima je bila i pevačica narodne muzike Snežana Đurišić, koja nije mogla da sakrije tugu na svom licu.

„Ovo je baš teško da se kaže, ne mogu da pričam,“ bilo je sve što je u prvi mah uspela da izusti Snežana Đurišić okupljenim novinarima, pred kojim je briznula u plač, prenosi Svet.rs.

„Ovom prilikom bih izrazila duboko saučešće porodici Šaulić. Ovo su izuzetno teški trenuci i svi imamo potrebu i želju da pružimo reči i dela koja donose utehu, ne samo porodici Šaulic, već i samima sebi, jer ovo šokira, stvara tugu, nemir. Izgubili smo kralja narodne muzike i potpuno je besmisleno da ja sad ovde govorim i nabrajam koliko je dubok trag ostavio za sobom, kada svi vrlo dobro znamo. Njegove pesme i glas će živeti još dugo, dugo. Njegovoj porodici želim da smogne snage i hrabrosti da prebrodi ove najteže trenutke,“ rekla je pevačica narodne muzike.

Šabanov višegodišnji prijatelj, direktor “Grand” produkcije Saša Popović, dao je kratak komentar povodom ove tragedije. “

Teško je govoriti o iznenadnom odlasku ljudi sa kojima ste proveli veliki deo svog života. Teško je naći reči utehe za njegovu porodicu i sve nas koji smo ga poznavali, družili se i sarađivali. Nenadoknadiv gubitak i za muziku, jer je otišao najlepši glas čitavog Balkana. Moja porodica i ja smo veoma tuzni i potreseni,“ kaže Saša Popović.

Neutešna je i Ana Bekuta koja se posle ove tužne vesti oglasila na Instagramu. „U šoku sam i neverici, užasnuta zbog vesti o Šabanu Šauliću. Sa onakvim talentom i pesmama trebalo je da peva do svoje stote godine života. Tako sam ga zamišljala,“ napisala je na Instagramu.

Šaban Šaulić izgubio je život 16. februara, u tragičnoj nesreći koja se odigrala u Nemačkoj.