Saša Popović priznao: Brena mi je dala novac da kupim kuću

Direktor Grand produkcije i prvi čovek estradnog biznisa Saša Popović najbolje zna kako je biti na vrhu popularnosti, ali i ostati bez svega za jedan dan. Iako mu danas svi zavide na fantastičnoj karijeri i divnoj porodici, u jednom trenutku našao se na dnu.

Tada su mu ruku spasa pružili Lepa Brena i njen muž Boba Živojinović, sa kojima ga veže večno prijateljstvo. Krah u Popovićevom životu se desio devedesetih, kada se raspala grupa Slatki greh.

Saša Popović priznao kako je kupio porodičnu vilu!

“On je imao toliko ušteđevine da komotno nije morao da radi nekoliko godina, a kada je spao na poslednjih 170.000 maraka, pomislio je kako bi bilo dobro da malo zaradi, pa je, kao i mnogi ljudi u to vreme, novac uložio u banku Dafine Milanović. Sad to izgleda nerazumno, ali povukla ga je visoka kamata. Na svoj ulog, on je mesečno dobijao 20.000 maraka kamate. Uzme Saša kamatu na kraju meseca i ode kod Brene i menadžera Rake Đokića, maše im parama ispred nosa i hvali se kako je zaradio svoju platu. Mislio je da se odlično dosetio iako ga je Brena lepo upozoravala da bude oprezan. Kada je iz nekih svojih izvora saznala da će Dafina propasti, Brena je istog momenta nazvala Sašu i rekla mu da pod hitno podigne pare. On je zaista iz inostranstva odmah došao u Beograd i nekako uspeo da uđe u filijalu preko reda iako je napolju čekalo na stotine ljudi. Kao da se ništa ne dešava, uredno su mu isplatili sav novac. Nešto više od 400.000 evra, toliko je imao na računu. Ali na njegovu nesreću, neko dojavi Dafini da je Saša došao po pare i ona kao slučajno naleti na njega tu u banci i pozove ga na kafu. On ode u njenu kancelariju i u razgovoru ona ga nekako obrlati da produži ugovor”, objasnio je svojevremeno izvor Sveta i dodao:

“Ubeđivala ga je da ne bude lud jer će za nekoliko meseci imati čak 700.000 evra. I on potpiše. I desi se katastrofa. Za sedam dana banka propadne i Sale sve izgubi. Brena nije mogla da veruje koliko je naivan ispao. Mnogo se potresla, čak mu je rekla da je konj. To je bio strašan životni udarac. U jednom danu ostao je bez ičega. Bez krova nad glavom, bez ušteđevine, a ne radi nigde… Posle onolikog bogatstva morao je da živi kao podstanar u 17 kvadrata, bez kola, iako je nekoliko godina ranije imao četiri automobila. U džepu nije imao nijednu marku. I da sve bude još strašnije, jednog dana provale mu u garsonjeru i odnesu gomilu garderobe. Bukvalno sve! Ostalo mu je samo ono što je tog dana imao na sebi i pidžamu na krevetu. Da li možete da verujete?! Kako mu je bilo tih godina, samo on zna. Ali i u tom strašnom periodu ostao je jak i mentalno zdrav. Smogao je snage da sebi napiše pesme i krene iz početka. I uspeo je. E, zato mu se divim“, kaže njegov rođak iz Novog Sada, i dodaje: „I nemojte da se čudite što Saša nikada i ni za kakve pare ili uspeh neće izneveriti Brenu, niti ona njega. Oni nisu samo kumovi i saradnici, oni su istinski prijatelji. Tada kada je pao na dno, ona i Boba su mu pritekli u pomoć. Dali su mu i pare da kupi kuću na Bežanijskoj kosi u kojoj i sada živi. Jeste on sve to vratio kasnije, ali taj gest Saša im nikada neće zaboraviti. Istina, i on je na početku njoj pružio šansu da postane ovo što je sada, tako da su jedno drugom baš mnogo učinili.”

Ali o tome kako su Popović i Brena započeli saradnju postoji i anegodota, koju njegov rođak možda i ne zna, ali koju je sam direktor Granda jednom prilikom ispričao pred kamerama.

Sve se dešavalo u Brčkom, gde je Saletov bend došao na razgovor sa pevačicom koju su im preporučili.

“Ulazi jedna ovakva, sva kovrdžava, puca od zdravlja. Kožne pantalone, kožni prsluk, bela košulja… Dženis Džoplin… Ali baš jaka… Kaže ona: ’Ja sam Brena.’ Mi svi u smeh. Nismo nikad čuli da se neko zove Brena… Ja sam tada pomislio da nema šanse da nju angažujemo, nisam hteo ni da je slušam…”, ispričao je pre nekoliko godina Saša kroz smeh.

Ipak, kako to samo život ume da namesti, koliko već sledeće večeri Brena je postala pevačica benda. Pobegla je od kuće da bi pevala, a njen tata Saši je čak hteo noge da polomi. Uskoro su postali najbolji hotelski bend, a onda im je Zahar napisao hit Čačak. Ostalo je istorija, koja traje i danas. Istinita priča o fantastičnom uspehu i pravom prijateljstvu.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.