Seka Aleksić: Berina, počivaj u miru

Seka Aleksić ima blog post o bebi, koja je umrla zbog JMBG-a
Seka Aleksić ima blog post o bebi, koja je umrla zbog JMBG-a

Smrt bebe Berine Hamidović iz Bosne i Hercegovine potresla je čitavu javnost. Dvomesečna beba žrtva je administracije, kojoj lekari nisu pomogli zato što nije imala svoj matični broj. Pevačica Seka Aleksić vrlo emotivno je napisala blog post na ovu temu.

Pevačica je šokirana ljudskom otuđenosti ne može da razume da smo dozvolil da se ovo desi. Nije važno ko je kriv, jer devojčice više nema.Ničija krivica ne bi mogla da njenim roditeljima olakša ovaj težak period.

”Pobogu, van sebe, kroz suze, pišem ove redove! ZAR JE DETE ROBA KOJU TREBA PROŠVERCOVATI PREKO GRANICE! Zar je tolika otuđenost i nepoverenje opselo ljudske duše da ne shvataju da jedan NOVI ŽIVOT MORA BITI SPAŠEN! Proklete procedure. Te iste procedure su zavile jednu porodicu u crno! Niko nije bio nadležan da pomogne… Niko nije odgovarao na molbe, vapaje majke koja bi život dala za svoje dete. Čak su ispali “dosadni”, jer su često dolazili MOLEĆI za spas života svog deteta! Pa ako neko nije nadležan da pomogne da jedno nedužno biće živi, čemu da se nadaju ostali! Papiri, papiri, papiri! SRAMOTA! A nije ni sramota koliko je TUGA!”– očajna je pevačica.

Aleksivećava je još rekla da toliko bolesti hara svetom i da uzima žrtve svakodnevno, a da je mala Berina u takvom svetu postala žrtva JMBG-a.

”Dok se jedan život gasio, drugi su se raspravljali KO JE NADLEŽAN! A šta je ta beba – statistika? Žrtva bahatosti? Žrtva birokratije? Ne, to je jedan život koji je ugašen i niko neće snositi krivicu za to! KO JE KRIV? DA LI JE SAD VAŽNO? Ničija krivica neće obrisati bol iz duše Berininih roditelja, koji su na sve načine pokušali da spasu život svoje bebe.”– dodala je vidno potrešena Seka.

Ceo pevačicin tekst možete pročitati ovde.

D. J. / Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top