Search
Close this search box.

Da li je u opasnosti?! Seka Aleksić na Kosovu obilazi manastire

Folk zvezda Seka Aleksić poznata je kao velika vernica. Međutim, niko nije ni slutio da njena vera ide dotle da bi zbog nje dovela život u opasnost.

Naime, pevačica je u društvu svog art direktora Stanislava Zakića otputovala na Kosovo i Metohiju, gde zajedno posećuju srpske svetinje. A, oboje su na svojim Instagram profilima objavili emotivne fotografije iz manastira Gračanica.

Pored toga Seka Aleksić na Kosovu je posetila i nekoliko srspkih porodica. Iako pevačica nije govorila o tome, verujemo da je ugroženima odnela humanitarnu pomoć, jer je poznato da često pomaže siromašnima i bolesnima.

Pored toga što situacija na Kosovu uopšte nije bezbedna, Seka je rizikovala život kako bi pred najveći hrišćanski praznik obišla pravoslavne svetinje u srpskoj pokrajini. Ona se tamo moli, kako za zdravlje svoje porodice, tako i za mir na Kosovu.

Poslednjih godina srpska estradna zvezda redovno obilazi manastire u Srbiji, Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu. Na ovim svetim mestima naučila je mnogo toga i pronašla mir.

“Svi manastiri su jednako lepi, bez obzira na veličinu i stanje u kom se nalaze. Meni je nekako najdraži onaj u kom sam se davno krstila – Đipša manastir na Fruškoj Gori. Kasnije sam pronašla svog duhovnika u manastiru Kuveždin i tamo odlazim najčešće. Na žalost, nisam imala čast da upoznam našeg velikog duhovnika oca Tadeja, ali sam imala priliku da odem na njegov grob u manastir Vitovnica, tamo je neverovatan mir i blagodat! Tu mi je jako lepo, tu se osećam posebno. Ako imaju ljudi priliku evo moje preporuke neka odu, neka se pomole…” rekla je ona svojevremeno.

POSLEDNJE VESTI