Search
Close this search box.

Seka Aleksić i Aleksandra Radović pozivaju na pričešće, uprkos korona virusu

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Seka Aleksić Aleksandra Radović među najglasnijim su vernicama Srpske pravoslavne crkve, koje ovih dana pozivaju vernike da nastave sa Uskršnjim postom i da se obavezno pričeste, uprkos tome što korona virus, koji se prenosi i preko pljuvačke, vlada u celom svetu i odnosi živote.

Iako je epidemiolog, doktor Predrag Kon nedavno upozorio koliko je prišečešće u doba epidemije koronavirusa opasno, njih dve su se oglušile na nauku.

“Pričešće je u hriščanstvu veoma značajno. Teško mi je da govorim o tome, jasno je koje su propisane vanredne mere, a to je da nema okupljanja više od 50. S druge strane, godinama se priča o tome da li tu može da bude način prenošenja infekcije, jasno je da će tu svaki epidemiolog reći da je to rizik. Jasno je da očekujemo od crkve, pa i od njenog patrijarha da da jasno uputstvo vernicima i sveštenstvu”, istakao je dr Kon.

Radović i Aleksić na twitteru se svakodnevno sukobljavaju sa savetima stručnjaka i nastavljaju da propagiraju nesavesno ponašanje, iako ostaje nejasno da li će se njih dve pričestiti u crkvi. 

Radovićka se sukobila sa tviterašicom koja je napisala da apeluje na SPC da zaštiti svoje vernike dok traje zaraza i ne pozivaju ih na pričešća.

“Nisu problem ni pričešće, ni religioznost. Problem su glupost i primitivizam. Apelujem na SPC da zaštiti svoje vernike i sve građane, da ih zaštiti, ne deli i ne vređa”, napisala je korisnica twittera, na šta je Aleksandra odgvorila:

“U poslednje vreme je i previše ovako ružnih, bezbožnih i drskih komentara na temu SPC i Svetog Pričešća. Ko ste vi da određujete šta Crkva treba a šta ne, pritom ne znajući ono elementarno o Liturgijskom životu hrišćanina? Treba da se stidite svojih reči, jer ste VI ti koji vređaju”, napisala je pevačica, nakon su se mnogi oglasili.

„Ja smatram da je bezbožno pozivati na pričešće u globalne pandemije virusa. Nek se stidi te takve svoje vere koju ne ume da nađe sama u sebi, nego joj za to treba neki drugi čovek, neka zgrada, neka kašičica,“ napisao je autor Bogdan Stevanović Blogdan, a usledili su i drugi komentari.

“Ma pričestite se, ali potpišite tada da nećete respiratore”, “Koristiti istu kašiku kao i drugi vernici je pitanje higijene i zdravog razuma, a ne vere”,  glasili su neki od komentara.

Seka Aleksić je otišla korak dalje, objasnivši da je odricanje od pričesti odricanje od Isusa.

“Kad odustajemo od pričesti radi virusa, kako bi onda život svoj dali zs Hrista?,“ objavila je na fotografiji.

POSLEDNJE VESTI