Seka Aleksić: Mržnja nas je uništila

Seka je u novom blog postu pisala o nesreći koja je zatekla Balkan u prethodnih nekoliko decenija

 

Seka je u novom blog postu pisala o nesreći koja je zatekla Balkan u prethodnih nekoliko decenija

Pevačica Svetlana Seka Aleksić je u novom blog postu pisala o ratu i načinu na koji je ljudska mržnja razorila Balkan.

Seka Aleksić se još jednom obratila javnosti i svojim fanovima putem svog bloga, ovaj put se osvrnuvši na teže teme: Seka je pisala o ratu i o mržnji trudivši se da ne piše o tome šta se njoj dešavalo, nego da bude objektivna, kao i obično, fokusirajući se na ljude koji su  proživeli najgore, bez nepotrebne ideologije.

Političari,doduše,  će imati razne teorije, ali ljudi koji su prošli taj pakao – neće. Desio se dan kada se nije čula pesma, kada se nije videla igra, baš ono po čemu je narod Balkana na daleko poznat. Na kraju svega toga mnoge porodice su zavijeno u crno i ONI KOJI SU TO HTELI, DOBILI SU ŠTA SU TRAŽILI –  MRŽNJU! Da ne ulazim u „teorije zavere“, razne priče koje kruže, da ne mislim da su neki  pojedinci prosto tako HTELI, da ne ulazim ni u šta od toga što sam prošla ja i stotine hiljade drugih, možda i milioni! Samo da ćutim, da se setim i da zaplačem…” napisala je Seka, i ovaj put osvrćući se na tešku prošlost naše zemlje.

Fokus svog blog posta, ipak, Seka nije stavila na ratove koji su zahvatili Balkan već na mržnju među ljudima i na apsurdne osnove na kojima ta mržnja nastaje.

A o mržnji da ne govorim! Gledati nekoga kroz to na koji način se svojom molitvom obraća Bogu, JEDNOM BOGU je takav apsurd da mi nikada neće biti jasno! Jedina stvar koja će mi uvek ostati nerazjašnjena je baš ta – MRZI GA, DRUGE JE VERE. I toliko toga zatvara granice između ljudskih bića! Ne, to nisu državne granice, to su granice ljudskih umova, koje se ne prelaze nekom vizom, pasošem, ne prelaze se nikako. Tamo nema carinika, nema ljudi, tamo ima samo gneva i gordosti. Tamo nema zakona, tamo ima samo prezira.

Ceo Sekin blog post možete pročitati ovde.

 U.H.N. / Tracara.com

Povezane vesti

Back to Top