Sestra Milke Canić o poslednjim danima supervizorke Slagalice

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Pre dva dana je mnoge rastužila vest o smrti Milke Canić, supervizorke Slagalice, koja je postala simbol ovog kviza uz pomoć dve jednostavne reči – Dobro veče.

“Do poslednjeg daha je na krilu držala slagalicu i radila. Poslednji dani su za nju bili prilično teški, ali moja sestra nije tugovala. Bila je svesna do poslednjeg trenutka, a ja sam je juče faktički ispustila. Bila sam sa njom u sobi kada je otišla na onaj svet. Bukvalno mi je umrla na rukama”, ispričala je kroz suze Milkina sestra Ivona za Blic.

“Radila je od kuće stalno. Oko nje je uvek bila gomila knjiga, nekih tekstova, slagalica joj je stalno bila na krilu. Pre neki dan mi je rekla: ‘Moram da idem na posao. Tamo me ljudi čekaju.’ Bolesna, a opet je htela da ide na posao”, dodala je ona i zaključila: “Milka nikada nije volela da govori o bolesti i karcionomu sa kojim se borila. Bila je veliki borac tokom celog života.”

U znak sećanja na Milku Canić podsetimo se njene izjave o određenoj vrsti popularnosti koju je uživala tokom života. “Kada god me vide kažu: ‘Evo naše Milke’. Ta mi prisnost i te kako godi. Jednom mi se desilo da su neka deca u gradskom autobusu skandirala moje ime kao da su na fudbalskoj utakmici.”

Milka Canić biće sahranjena sutra, u subotu, na groblju Orlovača.

Najnoviju štampu u digitalizovanom obliku čitajte na Novinarnica.net

Povezane vesti

Back to Top