Prati nas

Život

Sinu holivudskog glumca vene se raspale od droge: Mislio sam da ću umreti

Sin Michaela Douglasa, Cameron, konačno je progovorio svojoj dugogodišnjoj borbi s zavisnošću i pritiskom koji mu je stvorila pripadnost jednoj od najpoznatijih holivudskih dinastija.

Njegov deda, 102-godišnji Kirk Douglas, mnogima je možda najpoznatiji po ulozi Spartaka, ali u svojoj karijeri snimio je 87 filmova. Kirkov sin, Michael Douglas, podjednako je uspešan, ako ne i uspešniji od svog oca, a tokom karijere dobio je mnoštvo Emmyja, Zlatnih globusa i Oskara za svoje mnogobrojne uloge i filmove koje je napravio. OdCamerona se očekivalo da učini isto.

Trudeći se stvoriti vlastiti identitet, Cameron je brzo shvatio da mu nedostaje talenat pa se već s 13 godina prvi puta okrenuo drogama. Isprva je to bila marihuana koja mu je pomogla da ublaži neugodne osećaje izazvane pritiskom. Marihuana je postala kokain, a usledili su kristalni metamfetamini i heroin. Do sredine dvadesetih, čak 11 puta je pokušao da se skine s droga, a otac ga je navodno nazvao “kraljem seronja” nakon što je izbačen iz škole i počeo se družiti s grupom nadrogiranih klinaca koji su se nazivali “pacovima iz kanalizacije”.

Tri šuta u jednom satu

U svojoj autobiografiji “Long Way Down” opisuje najgore trenutke svog života kada je u samo jednom satu tri puta znao da ubrizga kokain. Kada su mu vene na rukama i nogama propale, ubrizgavao je drogu u predelu rebara pa čak i na vratu. Kokain ga je činio paranoičnim, zbog čega se zatvarao u ormar. U najgorim trenucima, otac ga je nazvao kako bi mu rekao da ga voli, ali bilo je prekasno za emocije i tada je počeo da strahuje da bi sin mogao da mu umre.

Cameron nije umro, ali je odslužio je sedam godina iza rešetaka, od toga dve godine u samici. Kada su ga policajci uhapsili zbog posedovanja metamfetamina, nosio je majicu na kojoj je pisalo “Da, to sam stvarno ja”.

Michael Douglas bio je svestan da je podbacio kao otac i rekao je: “Trebalo je da se više fokusiram na porodicu, ali teško je to da priznate u trenutku kada gradite karijeru, trudite se izađete iz očeve senke i živite sopstveni život”.

Cameron je iz zatvora izašao 2016. godine,a  već pet godina je čist.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Život

To Top