Spremni za zatvor: Hari Mata Hari i gomila folkera prekšrila zabranu kretanja

Uprkos propisanim zaštitnim merama zbog pandemije koronavirusa, u Sarajevu je sinoć održana privatna zabava na kojoj su se našli poznati pevači, među kojima su bili i Hari Mata Hari, Halid Bešlić, Šerif Konjević, Slađana Mandić, Semir Cerić Koke, zatim dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić i drugi.

Hari Mata Hari je izjavio za bosanske medije da je imao najbolju nameru, te da je spreman da snosi sve zakonske posledice.

“Došao sam samo u najboljoj nameri da čestitam prijatelju rođendan. Spreman sam da snosim posledice tog svog čina i prema zakonu i prema javnosti”, izjavio je on za “Avaz.ba”.

Podsetimo, zabava je održana u restoranu iza spuštenih roletni, iako je zabrana za rad ugostiteljskih objekata i dalje na snazi. Na ovoj žurci, niko se nije pridržavao mera socijalne distance već su sedeli jedni uz druge za velikim stolom u sarajevskom restoranu Golf Klub, pevali i nazdravljali.

Uz ministra Kostarca bili su i sarajevski preduzetnik Zijad Blekić, pevači Halid Bešlić i Šerif Konjević.

Preko puta njih sedili su i Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, koji je i član Naučnog tela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, javlja Klix.ba.

Žurka je otkrivena na Instagramu, kada je jedna od učesnica zabave, pevačica Slađana Mandić, sve podelila na svojim storijima i tako zabavljala pratioce. Snimke je, naravno, kasnije obrisala.

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI