Search
Close this search box.

Stigla presuda: Koliku će odštetu Kate Middleton dobiti za fotografije u toplesu?

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: WENN)

Francuski sud odlučio je da magazin Closer mora isplatiti pozamašnu sumu kraljevskoj porodici, zbog objavljivanja fotografije Kate Middleton u toplesu.

Osim odštete od 100.000 evra, urednik i vlasnik magazina Closer moraće dodatno da plate po 45.000 evra, javio je britanski list  Independent.

Sud je presudio da su fotografi pomenutog magazina narušili privatnost kraljevskog para, budući da su prilikom fotografisanja koristili takozvane zoom objektive.

Inače, princ William, drugi po redu naslednik britanskog prestola, i njegova supruga Kate Middleton tražili su odštetu od 1,5 miliona evra zbog proživljenog „šoka“.

U pismu pročitanom pred sudom u Nanterreu, princ William požalio se da je pomenuti slučaj „posebno bolan jer ga je podsetio na uznemiravanje koje je dovelo do pogibije njegove majke“, princeze Diane, koja je poginula u automobilskoj nesreći u Parizu dok je pokušavala da umakne paparazzima.

Tužitelj je zatražio „značajne“ kazne za dvoje predstavnika lista CloserLaurence Pieau, diektorke redakcije, i Ernesta Maurija, direktora izdanja, kao i dvoje paparazza pariške agencije Bestimage.

Sporne fotografije su objavljene 14. septembra 2012. i prikazuju Kate i Williama pored bazena luksuznog imanja u Luberonu na jugu Francuske.

POSLEDNJE VESTI