Search
Close this search box.

Takmičari tvrde: Beovizija je nameštena, nismo prošli jer nismo nikoga potplatili

Momci iz Projekat benda su ove godine želeli da se oprobaju i predstavljaju našu državu na Evroviziji pesmom Srbija. Međutim, njihova kompozicija nije prošla, a grupa je sada besna jer konkurs jesu prošle pesme Vladimira Graića Graje, direktora PGP RTS i Sanje Ilić iz Balkanike, čiji brat radi kao muzički urednik na ovoj televiziji, iako bi u pravilniku trebalo da piše da je zabranjeno takmičenje sadašnjim i bivšim radnicima Javnog servisa ili učesnicima koji su u rodbinskim odnosima sa zapolenima.

“Od 52 kompozicije, koliko je primljeno na izbor za pesmu koja će nas predstavljati na Evrosongu, komisija koju je imenovao RTS izabrala je 17 kompozicija, među kojima se nije našla naša pesma… Sve bi bilo u redu da se među izabranim numerama nisu našle i kompozicije autora ili izvođača koje su u sukobu interesa sa samim konkursom. Bez obzira na to što u njemu možda i ne piše da se na konkurs ne sme prijaviti sadašnji ili nekadašnji zaposleni u RTS-u ili njegovoj produkciji gramofonskih ploča, ili njegov rođeni brat. Jasno je da u 100% pravilnika svih nagradnih igra i javnih konkursa, praksa je da se navede da učesnici ne mogu biti zaposleni ili bilo koj član njegove porodice“, kažu momci iz Projekt benda.

Oni dodaju da su snimili pesmu za koju misle da bi se sigurno svidela našoj publici, ali nisu prošli, jer očigledno nisu nikoga potplatili.

“Imali smo pesmu koja je posvećena našoj zemlji i koja bi po našem mišljenju donela više simpatija Srbiji i nama kao narodu. Ipak, komisija nije tako mislila i možda ima pravo da tako misli“, kažu momci, pa su dodali i: “Možda smo mi i previše sumnjičavi, ali smo možda bili i naivni što smo pomislili da imamo šanse da prođemo pošteno, a da nekog ne pozovemo ili ne daj Bože korumpiramo, potplatimo…“, prenosi Informer.

Njihovu pesmu možete čuti u nastavku:

POSLEDNJE VESTI