Tužna ispovest Ashley Judd: Bila sam žrtva zlostvljanja

Ashley je u autobiografiji otkrila brojne bolne detalje svoje prošlosti (foto: Wenn)

Američka glumica Ashley Judd početkom godine postala je Ambasadorka dobre volje Ujedinjenih nacija. Ipak, iza uspešne karijere i političkog angažmana kao i njene neprolazne lepote, krije se jedna sasvim druga osoba koja je u životu prošla pravi pakao.

48-godišnja zvezda je 2011. godine objavila autobiografiju pod nazivom All That Is Bitter and Sweet, u kojoj je otkrila kako je više puta bila žrtva seksualnog nasilja. Zlostavljao ju je stariji čovek dok je bila dete, silovana je kao tinejdžerka, a bila je i žrtva seksualnog nasilja od strane rođaka čijeg se imena setila tek nakon psihoterapije.

Glumičini roditelji su se razveli kada je imala samo četiri godine, a već u sedmoj godini postala je depresivna. Ubrzo je po prvi put postala žrtva zlostavljanja, ali joj nažalost niko nije verovao kada je ispričala svoje bolno iskustvo.

Intense summer.

A photo posted by Ashley Judd (@ashley_judd) on

Odmalena je bila izložena seksualnim avanturama svoje majke Naomi, ali i njenim fizičkim obračunima s brojnim partnerima. Naomi je imala i pištolj pa se Ashley sa oružjem igrala od malih nogu, a čak se i okušala u ruskom ruletu. Do svoje osamnaeste godine promenila je čak trinaest škola pa se osećala nepoželjno i nevoljeno. U srednjoj školi pobedila je na takmičenju u modelingu i kao nagradu osvojila dvomesečni ugovor za rad u Japanu. Ponadala se da će je ta prilika izvući iz bede i omogućiti novi početak, ali je i za vreme putovanja bila je izložena nemoralnim ponudama menadžera zaduženog za organizaciju, a jedan maneken je pokušao da je natera na oralni seks.

Ashley se kao ambasadorka UN-a trudi da pomogne žrtvama nasilja (foto: Wenn)

Nakon ovih neprijatnih iskustva, rešila je da promeni svoj život i okrene se obrazovanju. Ashley je diplomirala je na Univerzitetu u Kentuckyju, a nakon završetka studija poželela je da se oproba u Holivudu, i započela dve i po decenije dugu karijeru. Ožiljke je godinama sakrivala od javnosti, a tek je na nagovor tadašnjeg supruga Darija Franchittija odlučila da otkrije detalje strašne prošlosti i na taj način se reši bola.

“Preživela sam seksualno zlostavljanje, silovanje. Blagoslovena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživele isto pomogle u oporavku… Leto 1984. je bilo bolno. Jedna odrasla osoba dva puta me je silovala, dok me je druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan muškarac je pritom sve posmatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svedok, neko ko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim da sve prijavim)…”, napisala je svojevremeno na društvenim mrežama.

Ashley tvrdi da i dalje pati od depresije i objašnjava da je odlučila da potraži pomoć u centru za rehabilitaciju u Teksasu. Terapije su joj pomogle da dođe do potisnutih sećanja u detinjstvu, iako nije napisala koji član porodice je učinio tako gnusan zločin.

Povezane vesti

Back to Top