Search
Close this search box.

U znak sećanja: ovako je Mira Stupica provela poslednje dane

(foto: V.Mitić/RAS Srbija)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: V.Mitić/RAS Srbija)

2016. godina će, nažalost, biti upamćena po još jednom tragičnom gubitku za srpsko glumište. Mira Stupica je juče, dva dana nakon 93. rođendana, preminula, u domu za stara lica u Zemunu, u kom je provela poslednje dve godine života.

„Ona je imala zaseban apartman u koji su joj dolazili isključivo porodica i prijatelji… Imala je jutarnje rituale. Svako jutro se šminkala i imala je frizera koji je dolazio kako bi joj napravio frizuru. Mnogo je volela da čita i kada bi joj u posetu dolazili lepi ljudi govorila bi: ‘Odaljite se malo, želim da gledam kako ste lepi'“, ispričala je za Blic direktorka doma Julijana Bilanović.

Ona, takođe, otkriva da je Mira uz doručak volela da prelista dnevnu štampu, kao i da gleda filmove. Nije se mnogo družila sa ostalim stanarima doma, ali im se ljubazno javljala u prolazu.

U poslednjim danima je prestala da gleda televiziju, a često je tražila cigarete, iako joj one nisu bile preporučljive zbog narušenog zdravstvenog stanja.

Miru Stupicu ćemo pamtiti po brojnim ulogama, a između ostalih treba spomenuti: Laža i paralaža, Tartif, Idiot, Gospoda Glembajevi, Na dnu, Večeras improvizujemo, Glorija, Dundo Maroje, Sedam i po…

POSLEDNJE VESTI