Umalo da plati životom: Vesna Zmijanac se bori protiv teške bolesti

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Problem od kog pati ogroman broj žena, a ne pridaje mu značaj, Vesnu Zmijanac mogao je da košta života.

Naime, poremećaj štitne žlezde nju je doveo do visokog krvnog pritiska koji je pre lekarske intervencije bio čak 250, pa je hitno primljena u bolnicu gde joj je ugrađen bajpas. Reč je o operaciji koja poboljšava dotok krvi u srce.

Ova operacija se izvodi kada je potrebno lečenje bolesti koronarnih arterija.

„Hirurg koristi vene ili arterije pacijenta da bi zaobišao sužena područja koronarnih arterija. Krv bogata kiseonikom usmerava se oko začepljenja, stvarajuć i novi put i obnavljajuć i krvotok do srčanog mišić a, a može se ugraditi više od jednog bajpasa tokom operacije, u zavisnosti od broja koronarnih arterija koje su zahvaćene arterosklerozom.“ kaže ona.

„Operacija je odlično prošla, Vesna se sada dobro oseća i nastaviće da živi normalno, ali sve ovo je možda i mogla da izbegne da je ozbiljno shvatila probleme sa štitnom žlezdom. Lekari su joj još pre 20 godina rekli da joj je potrebno lečenje, ali ona je mislila da nije ništa strašno jer se dobro oseća,“ dodaje izvor.

https://www.instagram.com/p/CmLb7AvsGE8/?hl=en

„Mnoge žene je odstrane, ali ja se plašim operacije,“ pričala je tada i priznala kakve probleme ima:

„Radila sam hormone štitne žlezde, ali ona počne da pravi problem sa promenom vremena. Znjojenje, neke drhtavice, svašta nešto me spopadne. Videćemo, možda je klimaks. Nešto se dešava u mom organizmu, ali ne treba tražiti đavola,“ govorila je tada, a očito je nešto pošlo po zlu. Na svu sreću, na vreme je otišla na operaciju i sada joj slede oporavak i dijeta.

POSLEDNJE VESTI