in

Uprkos karantinu: Evo kako je ovaj gospodin proslavio 67. godišnjicu braka sa suprugom

Muškarac iz Konektikata nije mogao ući u starački dom, već je ispred prozora sobe u kojoj se nalazi njegova supruga držao veliku ploču na kojoj je ispisana čestitka povodom godišnjice braka.

Bračni je par zajedno 67 godina, a važan datum u njihovom životu došao je usred epidemije koronavirusa.

Odeljenje za javno zdravstvo Konektikata zabranilo je posete staračkim domovima zbog širenja COVID-19. To nije sprečilo Nensi i Boba Šelarda da obeleže 67. godišnjicu braka.

Bob je stajao ispod njenog prozora i u ruci držao ploču na kojoj je pisalo: „Voleo sam te 67 godina i još uvek te volim. Srećna godišnjica“. Nensi je videla svog supruga, mahala mu s prozora i slala poljupce.

„Loše mi je jer želim da budemo zajedno, ali znam da je to nemoguće. Mislim da i ona želi isto“, navodi Bob.

Njihova ćerka Lora Mikolajčak kaže da je Bob svakoga dana posećivao Nensi, sve dok posete u staračkom domu nisu zabranjene.

„Uvek su nam bili inspiracija, a ovaj susret jedan je od načina da proslave godišnjicu u izvanrednim okolnostima“, objašnjava Lora.

Državna uprava zabranila je sve posete staračkim domovima u razdoblju od 30 dana, osim u izuzetnim slučajevima kao što su povratak iz bolnice ili poseta ljudima koji su životno ugroženi, piše Fox News.

Stariji ljudi i osobe narušenog zdravlja nalaze se u najvećoj opasnosti tokom epidemije koronavirusa.