Zaratili Foks i Pink!

Izgleda da se bitka za rejtinge više ne odvija samo na malim ekranima, već su za nju potrebna i druga sredstva, u krajnjoj liniji i zabrane.

Nakon neuspelog pokušaja vlasnika TV Foks da se emisije Granda emituju na njihovoj televiziji, krenuo je pravi medijski rat. Nedavno se pisalo o navodnoj zabrani ekskluzivcima City Recordsa i voditeljima ružičaste televizije da gostuju na konkurentskoj televiziji. Zbog toga su voditelji Foksa, koji uskoro menja naziv u Prva srpska televizija, poslali otvoreno pismo medijima, zaprepašćeni odlukom čelnika Pinka.

Ukoliko su te informacije tačne, iskazujemo naše iskreno zaprepašćenje, nevericu i žaljenje zbog tretmana koji je zastupljen na televiziji u kojoj radite, a koji je bio svojstven devedesetim godinama prošlog veka. Da li je moguće da 2010. neko može da izrekne takve zabrane i eventualne kazne, a pri tom taj isti krši osnovna ljudska prava ograničavajući slobodu?! Izgleda da ovde, nažalost, i dalje postoje oni koji su ostali zarobljeni u mračnim devedesetim godinama, kada sloboda govora nije postojala, kada su bile uobičajene pretnje, sankcije i kazne za novinare. Budući da mi radimo u sasvim drugačijem okruženju, u kojem se poštuju i ljudska prava i slobode i profesionalna etika, vesti o zabrani vašeg eventualnog gostovanja na Foksu su nas, najblaže rečeno, šokirale“, stoji u saopštenju koje potpisuju zaštitna lica TV Foks Zoran Baranac, Ana Mitić, Zvezdana Jovanović, Branka Nevistić, Ivan Zeljković, Zoran Kesić, Ivan Ivanović i Nina Radulović.

Tatjana Vojtehovski, direktor press službe Pinka kaže da ne postoji nikakva zabrana!

“Pevači sami biraju gde će nastupati jer im mi nismo menadžeri, već produkcijska kuća. Dakle, nema cenzure! Ne zaboravite da ima dosta pevača koji žele da se pojavljuju isključivo na Pinku”, izjavila je Vojtehovska za Alo.

Hmmm… Šta mislite, da li je ova navodna zabrana samo marketinški trik za dobar početak nove televizijske sezone?

UPDATE: Učesnica tek okončanog Survivora, koji će početi sa emitovanjem na TV Fox u septembu, Aleksandra Perović jutros je gostovala u jutarnejm programu TV Pink i time indirektno demantovala priču da postoji rat između dve televizijske kuće.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.