Završen Weekend Media Festival!

Kao što smo najavili, od 22. do 25.09. održan je, četvrti po redu, Weekend Media Festival u Rovinju. Najveći regionalni festival komunikacijske industrije službeno je otvoren nastupom The Bambi Molestersa na Paklenom rođendanskom partiju JD-a.

Drugog dana festivala pričalo se o budućnosti besplatne televizije, oglašavanja, revitalizaciji radija kao medija i brojnim drugim temama. Neka od predavanja su bila: Komunikacija u realnom vremenu – Sasha Savić (Havas Media North America), Budućnost bepslatne televizije – Andrea Rudas (RTL Austrija), Mediji kao globalni brend – Jay McGill (Hearst magazines International, SAD) i mnogi drugi.

Nakon drugog dana, uživali smo na partiju The Walking Dead 2 u organizaciji FOX International kanala. Verujemo da mnogi od vas prate ovu seriju tako da vas ne bi začudile hostese i animatori koji su izgledali kao zombiji.

U subotu, trećeg dana, nizom vrlo zanimljivih, na trenutke i burnih panel rasprava završen je zvanični deo festivala. Neka od predavanja su: Mediji i tehnologija – Eric Pfanner (International Herald Tribune, Francuska), Show Me the Money! – Dr. Alexander Gerschabacher (Karlovačka pivara), Peter Van Kol (AMZ), Jelena Krstović (Delta Holding), Dario Perković (Red Bull Adria), Specijaliziraj se ili umri – Josip Jagić (Business.hr), Goran Ogurlić (Večernji list), Nina Obuljen (Ministarstvo kulture), Josip Popovac (HRT).

A za nas sa Tračare, najzanimljiviji deo je bio predstavljanje web startupa – malih timova koji rade velike stvari. Imali smo priliku da vidimo šta razvijaju sledeći timovi: Comsight iz Slovenije, Mediatoolkit, Monolith, Socialsense i Vertical iz Hrvatske i Newscurve iz Srbije.

U večernjem programu prikazan je dokumentarni film Orkestar reditelja Pjera Žalice o karijeri sarajevske grupe Plavi orkestar. Pred nekoliko hiljada slušalaca četvrtog Weekend Media Festivala potom su zasvirali hrvatski Jinx i srpska sve popularnija grupa Zemlja Gruva!, a zabava je završena u ranim jutarnjim satima uz makedonski party Kirila Džajkovskog i njegovog benda.

Inače, od poznatih iz naše zemlje, uspeli smo da vidimo Srđana Šapera, direktor McCann grupacije i Tatjanu Vojtehovski, voditeljku i PRa televizije Pink, u pratnji svog dosta mlađeg partnera.

Čekamo nestrpljivo sledeći Weekend Media Festival i pozivamo vas, sve koji ste zainteresovani za teme u oblasti komunikacije, medija i oglašavanja, da obavezno dođete sledeće godine. A usput i da se okupate u Rovinju!

Foto: Pixsell

Povezane vesti

Back to Top