Željko za Tracara.com: Najvatrenijeg fana ću voditi u Baku!

 

Pevač Željko Joksimović koje je nedavno predstavio pesmu Nije ljubav stvar, kojom će se Srbija predstaviti na Eurosongu u Azerbejdžanu, dao je intervju ekskluzivno za Tracara.com. Željko je zadovoljan uspehom pesme i komentarima, a ovih dana je sa svojim timom odlučio da će u Bakuu, prestonici Azerbejdžana, pevati na srpskom. Negativne komentare da Nije ljubav stvar liči na neke druge pop pesme ne želi da komentariše, jer kaže da je ta tema za njega deplasirana.

Željko je samouveren, pa u moru političkih poruka kojima smo okruženi ovih dana, simpatično objašnjava da za njega Eurosong u Beogradu 2013. godine jednostavno nema alternativu. :)

Kada je trebalo da izvedete pesmu Nije ljubav stvar i kada ste znali da će je po prvi put čuti cela Srbija, kako ste se osećali? Da li ste imali tremu?

Ne bih to nazvao tremom. Više je to osećaj odgovornosti, jer ovog puta to nije samo moja pesma, već pesma koja predstavlja sve nas . Ovog puta za nijansu je bilo još važnije da osetim da je pesma zaista ona prava jer sam u njeno stvaranje uložio dosta vremena, ljubavi i rada.

U ovakvim trenucima ko Vam daje najveću snagu – fanovi, supruga, porodica, saradnici?

Svi zajedno, zaista. Moja ćerka je čak razmišljala i o tome kako da mi pomogne u izradi teksta. Jovana, naravno ogromna podrška. Izdržava mene u raznim situacijama umetničke neodlučnosti… Imam veliku životnu sreću jer oko sebe imam prave, pozitvne osobe koji razumeju moj rad i podržavaju me u raznim situacijama.

Mnogi su očekivali da ćete, nakon ogromnog uspeha pesme Lane moje, ponovo napraviti pesmu sa primesama etna. Da li ste uopšte razmišljali u tom pravcu?

Od prvog trenutka sam želeo da ovog puta moje evrovizijsko predstavljanje bude drugačije od onoga što je veći deo moje publike verovatno očekivao. Mislim da sam uspeo da izađem iz svojih standardnih okvira, a opet ostanem dosledan sebi. Kompozicija Nije ljubav stvar je jednostavno korak više.

Vaš nastup u studiju RTS-a je bio jednostavan i vrlo efektan. Kakav scenski nastup možemo da očekujemo na Eurosongu?

O scenskom nastupu počinjem da upravo razmišljam i na tome ćemo svakako raditi u narednom periodu. Moja je želja da on bude drugačiji nego što je bio u Istanbulu, uostalom i pesma je drugačija. Verujem da vas neću izneveriti ni ovog puta.

 

Na Twitteru ste, pre izvesnog vremena napisali da ćete najvatrenijeg fana voditi sa sobom na takmičenje. Na osnovu kojih kriterijuma ćete utvrditi ko će biti taj srećnik? 

Kriterijum koji sam postavio je da to bude 20. 000 sledbenik. Možda to budete upravo vi.

Ko će vas pored saradnika i najvatrenijeg fana jos pratiti u Baku? Da li će i Jovana biti sa Vama?

Moja supruga će mi se sigurno pridružiti. Naravno, sa mnom je u Bakuu i tim Radio-televizije Srbije.

Prema Vašem mišljenju kakva pesma bi trebalo da pobedi na Eurosongu ove godine – a da to nije Nije ljubav stvar, koja se već pominje kao jedan od favorita?

Nije ljubav stvar i Beograd 2013.  za mene nema alternativu. Videćemo šta će se dogoditi u maju.

Učešćem na konfereniciji Tvitomanija i svakodnenvno na tviteru pokazujete da ste pristupačna osoba. Koliko Vam pomaže interakcija sa fanovima, pa čak i sa onima koji su kritički nastrojeni prema Vama?

Mnogo, zaista i uživam u tome. Mislim da je to pravi način korišćenja novih tehnologija, koje na pravi način omogućavaju komunikaciju sa velikim brojem ljudi. Brzo i jasno stičete pravu sliku stvari o onome što u životu radite. Takođe, zbog načina na koji živim i svojih obaveza, to mi omogućava da budem u kontaktu sa mnogim svojim prijateljima za koje mi ponekad nedostaje kvalitetno provedeno vreme.

Da li mislite da će Vam društvene mreže pomoći pri promociji pesme za Eurosong i koliko?

Verujem da hoće i to dosta. Promocija pesme za Srbiju u Bakuu prevazilazi ličnu promociju, pa sam uveren da će značaj afirmativne promocije naše pesme prepoznati veliki broj ljudi i dati svoj doprinos.

Poručite nešto čitaocima sajta Tracara.com.

Budimo zajedno do Bakua i posle. Svako dobro u vašem radu iskreno vam želim. Ž.J.

Povezane vesti

Back to Top