Prati nas

Marko Somborac je Pravi muškarac!

Vesti

Marko Somborac je Pravi muškarac!

Marko Somborac

Na Međunarodni dan muškaraca odlukom stručnog žirija nagradu Pravi muškarac 2012. je dobio Marko Somoborac, autor stripa u dnevnim novinama Blic.

Nagrada se dodeljuje pojedincu koji se svojim delovanjem zalaže za afirmaciju principa ljudskih prava, rodne ranopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

‘’Sad mogu da kažem Bred Pite konačno sam te pobedio! Smatram da je ova akcija mnogo bitnija nego ja. Mislim da svi zajedno treba da se borimo protiv stereotipne slike koja postoji o balkanskim muškarcima, a pogotovo trebamo da se borimo protiv nasilja u našem društvu. Drago mi je da je naša javnost i žiri u mom radu pronašlo dovoljno smisla da mi udeli ovakvu nagradu’’, izjavio je Marko Somborac prilikom preuzimanja nagrade.

Žiri za dodelu nagrade Pravi muškarac za 2012. godinu je bio u sastavu: Mirjana Karanović – glumica, Filip Švarm – odgovorni urednik, Vreme, Branislav Lečić – glumac, Jelena Bogavac – dramaturškinja i Vojislav Arsić – izvršni direktor, Centar E8.

Nagrada Pravi muškarac je osnivana sa idejom da dobitnici nagrade budu modeli ponašanja i pozitivni primeri muškosti za mladiće i dečake. Muškarci, kao očevi, prijatelji, donosioci odluka, lideri, imaju značajnu ulogu u borbi protiv nasilja i svojim angažovanjem u društvu bi trebalo da postanu pozitivni idoli mladih ljudi.

Dodelom nagrade Pravi muškarac počela je istoimena kampanja koja će trajati od 19. novembra do 10. decembra 2012. godine. Nagrada se dodeljuje 19. novembra na Međunarodni dan muškaraca. Uloga muškaraca kao saveznika i partnera je veoma značajna i u borbi protiv diskriminacije i nasilja nad ženama i devojčicama. Nagrada je pokrenuta od strane Centra E8.

Branislav Lečić

Dobitnik nagrade sa Srđom Popovićem

Ognjan Radivojević

Atmosfera iz Nebojšine kule

Tracara.comKlikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top